Home Izdvojeno Sve je spremno za 109. Turopoljski fašnik!

Sve je spremno za 109. Turopoljski fašnik!

PODIJELITE

Ovogodišnji, 109. Turopoljski fašnik ugostit će, kao i uvijek, brojne maškare i fašničke skupine iz cijele Hrvatske. Vrijeme karnevala u Turopolju počinje u subotu 3. veljače Turopoljskom fašničkom trkom u 11 sati u Parku Franje Lučića i Balom po maskama u 20 sati u Hotelu Garden Hill gdje možete rezervirati svoje mjesto putem telefona 01 6233 760. U petak 9. veljače također u 20 sati u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju održat će se uvijek dobro posjećeni Bal prosvjetara.

Središnje događanje 109. Turopoljskog fašnika je u subotu 10. veljače kada će gradom prodefilirati velika fašnička povorka. Od 14 sati povorka će proći gradom od Školske ulice, preko Zagrebačke do Parka dr. Franje Tuđmana. Maškare će pratiti uigrani stručni žiri Drele, Vid i Princ Fašnik (Filip Detelić). Vesele maškare u fašničkom šatoru od 21 sat zabavljat će Miroslav Škoro, a najbolje maske i skupine osvojit će vrijedne nagrade.
Mali fašnik održat će se u nedjelju 11. veljače, kad će se publici u 11 sati u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana predstaviti vesele maskirane grupe velikogoričkih osnovnih škola i dječjih vrtića.

Spaljivanje Fašnika bit će u utorak 13. veljače u 11 sati na Trgu kralja Tomislava 2 ispred Centra za posjetitelje.