Home Gospodarstvo Radnicima bivšeg Velkoma konačno stiže novac

Radnicima bivšeg Velkoma konačno stiže novac

PODIJELITE

Na odboru vjerovnika utvrđeno je kako na računu stečajnog dužnika Komunalne infrastrukture d.o.o. u stečaju, nekadašnjeg Velkoma, ima 89.448.543,76 kuna. Odbor je jednoglasno dao suglasnost na završnu diobu prema vjerovnicima. Tako će, nakon agonije dugačke 15-ak godina, radnici konačno dobiti isplatu svojih potraživanja.

12 TISUĆA KUNA PO RADNIKU

Riječ je o gotovo 500 radnika i njihovih obitelji koji su od proglašenja stečaja 2000. godine prošli dug put stečajnog postupka. On je nedavno okončan povlačenjem tužbe Grada, nakon čega radnici mogu raspolagati s 5,5 milijuna kuna. To je u prosjeku oko 12 tisuća kuna po radniku.

Podsjetimo, 2005. godine zbog tužbe zakočen je cijeli postupak okončanja stečaja, diobe vjerovnicima, izdavanje tabularnih isprava vlasnicima malih poslovnih prostora.

Nakon dugog niza godina, tužbi, žalbi i vraćanja postupka, Gradsko vijeće Grada Velike Gorice 22. srpnja 2013. godine donijelo je zaključak o davanju ovlaštenja gradonačelniku Grada Velike Gorice za potpisivanje sudske nagodbe u navedenom sporu.

–  Ovakav zaključak proizašao je na temelju odvjetničkih i financijskih vještačenja koja su utvrdila kako nema izgleda za dobivanje spora oko poništenja prodaje Velkoma te kako bi se daljnjim postupanjem u postupku samo nanijela daljnja financijska šteta vjerovnicima, radnicima i Gradu  –  stoji u priopćenju Grada Velike Gorice.