Home Gospodarstvo Barišić poziva HEP da povuče račune za grijanje. Od krivca će zatražiti...

Barišić poziva HEP da povuče račune za grijanje. Od krivca će zatražiti naknadu štete

PODIJELITE

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić pozvao je HEP toplinarstvo da se hitno očituje o razlozima većih računa za grijanje koje su dobili građani Velike Gorice, ali i cijele Hrvatske. Ističe kako je to nedopustivo jer je za ovo doba godine vrlo topla zimu. Mnoge građane neugodno su iznenadili i dvostruko veći iznosi računa u odnosu isto razdoblje lani kada je temperatura zraka bila znatno niža.

OBRAČUN PREMA STVARNOJ POTROŠNJI

–  Pozvao bih građane da bojkotiraju plaćanje računa, ali budući da poštujem pravni poredak naše države, ne mogu to učiniti. Zato pozivam HEP toplinarstvo da povuče račune koje su izdali za prosinac i da pristupe ponovnom obračunu koji će biti zakonit i pravedan i koji će biti adekvatan stvarnoj potrošnji  – kaže Barišić.

U slučaju da su građanima koji su ugradili razdjelnike veći računi nego onima koji ih nemaju, od svih institucija koje su bile uključene u taj projekt  zatražio je hitnu provjeru.

–  Poticali smo i sufinancirali ugradnju razdjelnika kako bi naši Velikogoričani imali jeftinije grijanje. Osnivam Povjerenstvo koje će utvrditi iz kojih razloga se to nije dogodilo i od krivca tražiti nadoknadu štete našim sugrađanima  –  najavio je gradonačelnik.