Home Kultura Proslava 64. rođendana POUVG: Pripremili su bogat program uz radionice, filmove, koncerte..

Proslava 64. rođendana POUVG: Pripremili su bogat program uz radionice, filmove, koncerte..

Radionice sadnje proljetnog cvijeća, kiparske radionice, filmovi nagrađeni Oscarom...

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica slavi svoj 64. rođendan, a povodom ovog velikog jubileja pripremilo je bogat program koji će trajati od 22. do 27. travnja na dobro poznatim lokacijama, Zagrebačka 37 (POUVG) i Trg Stjepana Radića 5 (Dom kulture Galženica).

Posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikim besplatnim programima gotovo svih djelatnosti koje Učilište nudi, uključujući kazalište, kino, izdavaštvo i obrazovanje.

Slavljenički program počinje u ponedjeljak, 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, s besplatnim radionicama za djecu i odrasle. Ekološke radionice o važnosti očuvanja okoliša uključivat će izradu eko deterdženta, sadnju proljetnog cvijeća i školu crtanja. Također, tu je i Kiparska radionica u petak, 26. travnja, u 19:00 sati, za one malo starije kreativce.

U utorak, 23. travnja, Kino Gorica će prikazati dva filma: sinkronizirani crtić “Patke selice” i komediju “The Holdovers”, ovogodišnju Oscarom nagrađenu produkciju, s projekcijama u 18:00 i 20:00 sati.

Srijeda, 24. travnja, donosi zanimljivu izložbu u Galeriji Trumbetaš, koja će prikazati upotrebu pisma glagoljice u Turopolju kroz “Ščitarjevsku bilježnicu” otvorenu i predstavljenu u 19:00 sati.

Četvrtak, 25. travnja, rezerviran je za koncert hrvatskih sopranistica Valentine Fijačko Kobić i Helene Lucić Šego pod nazivom “Operni dueti i arije”, uz pratnju klavijaturista Marija Čopora, s početkom u 19:30 sati.

Veliki slavljenički tulum očekuje nas u subotu, 27. travnja, s bogatim zabavnim programom koji počinje u 10:00 sati. Plesni klub Megablast, Orkestar UŠFL, Dječji zbor Cvrkutavci te brojne radionice i performansi garantiraju nezaboravan dan za sve posjetitelje.

U isto vrijeme, u 17:00 sati, na GK “Scena Gorica” održat će se 100. izvedba predstave za djecu “Gospođica Neću”, koja kombinira glumu i lutkarstvo te poučno zabavno tematizira posljedice tvrdoglavosti.

Ulaznice za predstave i kino projekcije možete podići na blagajni Učilišta sat vremena prije početka događaja. Iz POUVG pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže i proslave rođendan Učilišta u ovom raznolikom i bogatom programu.