Home Crna Kronika Prometna na raskrižju Kolareve i Tesline: Vozio sa skoro dva promila u...

Prometna na raskrižju Kolareve i Tesline: Vozio sa skoro dva promila u krvi

Kroz vikend se dogodilo devet prometnih nesreća

PODIJELITE

Za vrijeme vikenda se na području policijske postaje Velika Gorica provela akcija ‘Pojačan nadzor vozila i vozača’. Unutar akcije utvrđeno je samo 14 prekršaja, što je neuobičajeno malen broj prekršaja.

Policija je posebno zabilježila 57-godišnjeg muškarca koji je u subotu u 23 sata sudjelovao u prometnoj nesreći na raskrižju Kolareve i Tesline. Nakon dolaska policije isti je alkotestiran i utvrđeno je da je upravljao vozilom s 1,93 promila alkohola u krvi. “Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, isključen iz prometa te je smješten u prostoriju do otriježnjenja. Protiv njega podignut je Optužni prijedlog pred nadležnim sudom.”

Kroz vikend se dogodilo devet prometnih nesreća od kojih je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom koja je zadobila lakše tjelesne ozlijede, dok je kod ostalih bila samo materijalna šteta. Jedna osoba je uhićena jer je recidivist te priveden na dežurni sud.

Cilj policijskih akcija je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.