Home Gospodarstvo Prijavite se na natjecanje i osvojite 10 tisuća kuna

Prijavite se na natjecanje i osvojite 10 tisuća kuna

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata 25. i 26. ožujka u Velikoj Gorici. Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje te će 3 najbolja tima biti nagrađeni. Pobjednici će biti nagrađeni s 10 000 kuna, drugoplasirani tim dobiva laptop HP Pavilion 15-p260nm, dok će treći tim biti nagrađen s 2 000 kuna.

– Grad Velika Gorica nizom mjera želi omogućiti razvoj poduzetništva i gospodarstva koje je potom i generator razvoja svih ostalih segmenata gradskog života. Ovo natjecanje samo je početak mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

– Na kraju projekta se nadamo da će se kreirati timovi koji će nastaviti raditi na svojoj ideji i postati startup s obećavajućom poslovnom budućnosti – izjavila je Tihana Marelja, voditeljica inkubatorskog programa ZIP-a.

Bit će to dva dana prepuna ideja i sudionika spremnih na kreiranje i intenzivan rad uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni su stručnjaci za pokretanje startup projekata.

– Ovim projektom želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Ovaj projekt je ujedno i najava smjera u kojem će Grad Velika Gorica ići u segmentu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje poduzetničke infrastrukture za poduzetnike početnike. Zahvalio bih se partnerima Zagrebačkoj banci, Makromikro grupi i Poljopromu koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali – rekao je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Dvodnevni događaj započeti će s prezentacijom ideja u subotu 25.ožujka u 9 sati, na adresi Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. Prijave su moguće putem linka http://bit.ly/2m3Ranf do 22. ožujka do 12 sati.

Prije samog natjecanja, 9.ožujka 2017. godine održat će se motivacijsko predavanje u 18 sati također na adresi Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. Predavač na motivacijskom predavanju ”Od ideje do startup projekta” bit će serijski poduzetnik, software developer i managing partner Locodelsa – Stevica Kuharski. Ulaz na predavanje je besplatan i otvoren za sve.