Home Sport Prelec želi zaustaviti seriju „svoje“ Gorice

Prelec želi zaustaviti seriju „svoje“ Gorice

U petak Gorica gost Istre u Puli od 18 sati

PODIJELITE

Stišali su se dojmovi fantastičnog dosega Gorice u dva dvoboja protiv splitskog Hajduka. Goričani su oba puta pogocima Lovrića i Suka s istovjetnih 2:1 nadvisili momčad iz Splita i tako im nanijeli bolne poraze, pogotovo ih peče onaj iz Kupa, jer u njemu nisu imali popravnog ispita. Ali, to su njihove brige, vratimo se mi fenomenalnim Goričanima, momčadi koju tako uspješno i zapaženo već godinu i pol s klupe vodi Sergej Jakirović. Gorica kada ih već svi otpišu redovno iznenadi ili bolje rečeno, dokaže konstantu kvalitete. Kada svi očekuju da će napokon stati njihove odlične igre i prezentacije, oni ih sve na najbolji mogući način, pobjedama, demantiraju.

Sada im predstoje susreti protiv momčadi koji su lošije plasirani od njih na prvenstvenoj ljestvici i automatski ih se doživljava kao favoritima, ali znamo da je to mač s dvije oštrice. Jer, Gorica više nije nepoznanica, svi žele njihov skalp, a pogotovo će to željeti njihov bivši trener Ivan Prelec, koji s klupe vodi Istru. Taj dvoboj je na rasporedu već u petak od 18 sati na stadionu Aldo Drosina i bit će vrlo bitan za oba sastava.

Gorici da ostane u vrhu, u borbi za Europsku ligu sljedećeg ljeta, a Istri da ostane u grčevitoj borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Prelec protiv Jakirovića, tko će slaviti? Spomenimo i činjenicu da će Gorica u četvrtfinalu Kupa igrati 4. prosinca na svojem stadionu protiv Slaven Belupa.

Goran Klobučarić