Home Tradicija Pregled aktivnosti i prognoza budućnosti: Lovci ‘Srne’ Velika Gorica održali godišnju skupštinu

Pregled aktivnosti i prognoza budućnosti: Lovci ‘Srne’ Velika Gorica održali godišnju skupštinu

Josip Jančić Babriga ponovno je izabran za predsjednika

PODIJELITE
Foto: LD Srna / Boris Cavar

Na svojoj godišnjoj i izbornoj skupštini održanoj 5. travnja 2024., lovci L.D. “Srna” Velika Gorica su analizirali rezultate rada u protekloj lovnoj godini te predstavili planove za buduće aktivnosti. Osim toga, održani su i izbori za novo rukovodstvo, pri čemu je Josip Jančić Babriga ponovno izabran za predsjednika.

Prema izvješću tajnika društva Ivana Vuksana, L.D. “Srna” ima ukupno 41 člana, od kojih je 30 aktivnih. Tijekom prošle lovne sezone, članovi su sudjelovali u 22 skupna lova te su provodili radne akcije na uređenju Lovačkog doma na Kušancu i okolice. Posebno važno je istaknuti dobivanje pravne potvrde vlasništva nad zemljištem oko Lovačkog doma, nakon dugogodišnje borbe. Također, članovi su se prisjetili i odali počast Jadranku Cumbaju, lovcu i branitelju koji je stradao u Oluji.

Tradicionalno, članovi su sudjelovali u raznim događanjima poput Gastro Turopolja i obilježavanju Svetog Huberta. Također, organizirana su druženja s obiteljima članova, poput Božićnog okupljanja. Lovni inspektori su potvrdili ispravnost lovišta i njegovo očuvanje, a u protekloj sezoni prijavljeno je devet naleta divljači u prometu, s naglaskom na odstrel divljih svinja zbog šteta u poljoprivredi.

Predsjednik Josip Jančić Babriga istaknuo je važnost zemljišta u vlasništvu društva te suradnju s drugim lovačkim društvima. Najavio je i objavu Monografije lova u Velikoj Gorici koja će obuhvatiti bogatu povijest organiziranog lova u tom području, što će biti ponos budućih generacija lovaca.

Kroz svoj rad i planirane aktivnosti, Lovci “Srne” pokazuju predanost očuvanju tradicije lova te unaprjeđenju lovačke kulture u Velikoj Gorici.