Home Izdvojeno Predstavljen novi trener HNK Gorice Rajko Vidović

Predstavljen novi trener HNK Gorice Rajko Vidović

PODIJELITE

Novi trener HNK Gorice je Rajko Vidović. Vidović Goricu preuzima u trenucima krize. Utakmicu protiv Istre gledao je s tribina, a vidjeli smo na njoj već neke nove ideje te povratak Valentina Majstorovića. Ako se uskoro oporavi i Ndockyt, Gorica bi, nakon reprezentativne stanke, mogla u zadnjoj četvrtini prvenstva biti konkurentna da pomrsi račune nekome od pretendenata za naslov.

“Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek… I sigurno nisu zaboravili igrati. Sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila”, izjavio je Vidović.

Vidović je rođen 1975. godine u Zavidovićima kod Zenice, a nogomet je aktivno igrao do 2014. godine. Igrao je na poziciji klasičnog napadača u Zagrebu, Kamen Ingradu, Rijeci, Interu iz Zaprešiča te u Lokomotivi. Nakratko je bio član kineskog BJ Hondenga, vijetnamskog SLNA FC te Čelika Zenica.

Trenersku karijeru započeo je 2015. godine u Dugom Selu, a trenirao je niželigaše Maksimir, Trnje, Lučko, Sesvete i Kustošiju. Posljednji angažman Vidović je imao u Kustošiji od koje se oprostio proteklog petka, remijem protiv Mladosti iz Ždralova. “Ovim putem želim izraziti veliku zahvalnost ljudima iz Kustošije koji su me podržali i pokazali izuzetnu korektnost i razumijevanje za ovu priliku koja je korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri. Drago mi je što sam preuzeo Goricu, a Kustošiji želim da ostvare zacrtani cilj, a to je povratak u rang više”, rekao je.

Suradnja s Goricom je dogovorena do ljeta 2025. godine.