Home Kultura Ove srijede dođite na Večer poezije u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

Ove srijede dođite na Večer poezije u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

PODIJELITE

Ove srijede, 20. ožujka, u Središnjem odjelu Gradske knjižnice će se drugu godinu za redom održati Večer poezije koja će ujedno biti i završnica Natječaja u pisanju poezije. Na večeri poezije će biti proglašeni dobitnici kojima će biti dodijeljene bogate nagrade, a svi sudionici natječaja i gosti će imati priliku pročitati svoju poeziju pred publikom.

Natječaj u pisanju poezije trajao je prethodnih mjesec dana te sada tročlani žiri ima težak zadatak do srijede odabrati najbolja djela. „Oduševljeni smo što se broj prijava povećao, gotovo za duplo. Nakon prošlogodišnjih 40-ak zaprimljenih djela, ove godine imamo gotovo 90 prijava. Sretne smo što ova umjetnost i dalje živi, a aktivnosti naših sugrađana i pratitelja to dokazuje“, navode organizatorice.

Na natječaj je tako pristiglo čak 86 pjesama i to iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva. Prijavitelji su svoja djela slali s velikogoričkog područja, ali i Međimurja, Dalmacije, Istre, BiH i Srbije. Stiglo je poezije na dijalektima, haiku poezije i pjesama raznih tematika poput ljubavi, prirode i prolaznosti života.

Večer poezije u Središnjem odjelu Gradske knjižnice organizira Katarina Drvodelić uz djelatnice knjižnice, a sve počinje od 18 sati. Večer će dodatno uljepšati nastup učenika Umjetničke škole Franje Lučića te uglazbljena poezija jednog od sudionika natječaja. Za pobjednike natječaja osigurane su bogate nagrade uz pomoć pokrovitelja Aromarica, Alar flowers i OPG-a Miroslav Antolčić kojima organizatori izrazito zahvaljuju na praćenju.

Ulaz je, kao i na sve događaje knjižnice besplatan. Pozvani su sudionici natječaja, ali i svi ljubitelji poezije. Nadamo se da se vidimo u što većem broju!