Home Izdvojeno Povijesni rezultat ekipe iz DVD-a Kuče

Povijesni rezultat ekipe iz DVD-a Kuče

PODIJELITE

 Dobar rezultat koji su djevojke iz DVD-a Kuče ostvarile na 12. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Puli potaknuo nas je da posjetimo ovu mladu i uspješnu ekipu. U konkurenciji 51 ženske ekipe naše djevojke zauzele su treće mjesto. – Bilo je puno ekipa. Ukupno ih je nastupilo 113, a od toga 51 ženska. Ostvarile smo odličan rezultat, treće mjesto. Ovo je prvi put da neka ženska ekipa iz naše Vatrogasne zajednice osvoji neko od prva tri mjesta. – rekla nam je Ema Milatović, članica brončane ekipe.

2

 Djevojke su poligon riješile za 53, a štafetu za 76 sekundi. Bolje od njih bile su samo ekipe Bedekovčine i Nuštra. Školske obveze i različiti turnusi spriječili su ekipu da zajedno trenira.
– Prilagođavale smo se koliko smo mogle zbog školskih obveza. Nekad se nismo ni mogle sve okupiti. Treninge smo počinjale na poligonu, a završavale štafetom. – otkrila nam je zapovjednica ekipe Iva Božurić.

dvd-kuce-natjecanje-14

 Učestali nastupi na kupovima Hrvatske vatrogasne zajednice dobro su došli ekipi da zajedno nastupa i stječe iskustva potrebna za vrhunske rezultate. – Kupovi Hrvatske vatrogasne zajednice su nam puno pomogli, pogotovo nastupi na stadionima i trčanje štafete. Mogli smo osjetiti atmosferu velikog natjecanja. – objasnila je Mateja Veliki.

dvd-kuce-natjecanje-10

Rezultatima su zadovoljni i u DVD-u, a ne skrivaju niti svoje ambicije. – Želja nam je opet se plasirati među prve tri ekipe u na Državnom natjecanju. Djevojke su stvarno izvrsne. Na proljeće moramo napraviti novu ekipu jer nam tri djevojke odlaze, navršile su šesnaest godina. No, to su slatke muke, već imamo nove cure koje željno čekaju svoju priliku. – istaknula je Marina Jakovljević, voditeljica mladeži DVD-a Kuče.

1

Za razliku od nekih drugih mjesta, u Kučama vlada veliki interes mladih za vatrogastvo i natjecanja.

– Imamo jako puno djece, njih 50-ak. U uzrastu od 6 do 12 godina, odnosno u podmlatku aktivno je tridesetak djece podijeljenih u tri ekipe, muške i ženske. Imamo jednu ekipu ženske mladeži, a u ovom uzrastu dečki su više usmjereni na nogomet nego na vatrogastvo. – dodala je voditeljica.

dvd-kuce-2

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kuče sljedeće godine u proljeće obilježit će 120. godišnjicu svoga postojanja. Društvo je jedno od aktivnijih u Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice i broji 100 odraslih aktivnih članova i 50-ak djece i mladeži.