Home Gospodarstvo Pošaljite HEP-u stanje brojila

Pošaljite HEP-u stanje brojila

PODIJELITE

–  Do 9. listopada je na području čitave Hrvatske dostavljeno 416.960 očitanja brojila i rok se neće produžiti  – kažu iz HEP-a.

OBRAČUN JEDNOM U ŠEST MJESECI

Kako bi Vam se obračunavala jeftinija struja,  još danas javite HEP-u očitanje brojila. To možete učiniti do ponoći putem aplikacije “Moj račun” na web-stranici www.hep.hr ili putem besplatnog potrošačkog telefona HEP ODS-a 0800-0555. Očitanje je važno dostaviti na vrijeme s obzirom da obračun električne energije za kućanstva HEP obavlja jednom u šest mjeseci.

ROK NEĆE BITI PRODUŽIVAN

–  Rok za dostavu očitanja brojila je 10. listopada i neće biti produživan. Za kupce koji ne dostave stanje brojila do 10. listopada HEP-Operator distribucijskog sustava će napraviti razgraničenje potrošnje za razdoblje prije i poslije 1. listopada prilikom provođenja idućeg standardnog šestomjesečnog obračuna potrošnje, koristeći postupak procjene mjesečne potrošnje. Do 9. listopada je na području čitave Hrvatske dostavljeno 416.960 očitanja brojila  –  kažu iz HEP-a.

POJEFTINJENJE OD 1. LISTOPADA

HEP je od 1. listopada počeo obračunavati niže cijene električne energije za kućanstva. Prosječna cijena za “radnu energiju” kućanstvima se smanjila za 10,7 posto, što znači da bi prosječno smanjenje računa trebalo biti od 6 do 7 posto, ovisno o tarifnom modelu.