Home Izdvojeno Poraz odbojkaša Gorice u osmini finala

Poraz odbojkaša Gorice u osmini finala

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Odbojkaši OK Gorice izgubili su utakmicu osmine finala Nacionalnog kupa od MOK Rijeke. Utakmica u Rijeci igrana je u tri seta, a završila je rezultatom 3:0 u korist domaćina. U setovima je to iznosilo – 25:17, 25:15, 26:24. No, bez obzira na rezultat, Goričani nisu bili bez šansi.

– Goričani su nastup u osmini finala Kupa Hrvatske te status nositelja pri izvlačenju parova nacionalnog kupa zaslužili odličnim plasmanom u prošlogodišnjoj 1. ligi. No, treba nadodati kako su Goričani u ovu utakmicu ušli igrački oslabljeni jer su što zbog ozljeda, što zbog poslovnih obaveza izostali Dario Rukavina, Snježan Prevolnik, Vedran Vukić i Damjan Šprem. Bez obzira na sve nedaće, trener i igrači Gorice u utakmicu su ušli odlučni u namjeri da daju sve od sebe i natjeraju domaćina na puni angažman – poručili su iz kluba.

U prvom setu domaćin je krenuo autoritativno, a kod odbojkaša Gorice je bila očita neuigranost postave. Drugi set donosi bolju i kvalitetniju igru OK Gorice, iako se to ne vidi u bodovima. U trećem setu Goričani preuzimaju inicijativu pa tako i vodstvo od samog početka seta te kažnjavaju opuštenost domaćina. No, na kraju seta, Riječani preuzimaju vodstvo i u napetoj završnici osvajaju i treći set, a Goričanima oduzimaju mogućnost da igraju četvrti set.

Foto: OK Gorica
Foto: OK Gorica

– Malo je čudno biti zadovoljan poslije poraza od 3:0. Prošli vikend smo zamalo prokockali vodstvo od 2:0 u setovima protiv Croatije u prvenstvu te se u momčad uvukla nepotrebna nervoza. Prije polaska u Rijeku namjera mi je bila opustiti igrače i motivirati ih da slobodno igraju protiv objektivno jačeg protivnika. Žao mi je što zbog ozljeda i poslovnih obveza nisam imao na raspolaganju sve igrače. Vjerujem da bismo u tom slučaju pružili jači otpor. Sveukupno sam zadovoljan nastupom u Rijeci – poslije utakmice izjavio je Ivan Šulc, trener OK Gorice.

Goričani se sada usmjeravaju na prvenstvene susrete protiv juniorskih momčadi Siska i Mladosti.