Home Vijesti Pomozimo 25-godišnjoj majci Josipi u borbi protiv akutne limfocitne leukemije

Pomozimo 25-godišnjoj majci Josipi u borbi protiv akutne limfocitne leukemije

Josipi je hitno potrebna nova koštana srž. Sestra i braća joj nažalost nisu odgovarajući donori, a evo kako joj možemo pomoći...

PODIJELITE
Foto: Nikolina Pavković- Facebook/Unsplash

Josipa Pavković mlada je 25-godišnja žena koja je posložila život, zasnovala sretnu obitelj i planirala velike stvari sve dok joj životne nevolje nisu poremetile harmoniju. Naime, Josipa je prošle godine saznala da boluje od akutne limfocitne leukemije.

Nakon brojnih kemoterapija, bolest je otišla u remisiju, ali se ipak vratila. Stoga, Josipi je hitno potrebna nova koštana srž. Sestra i braća joj nažalost nisu odgovarajući donori.

Ovoj mladoj ženi i majci možemo pomoći i mi na način da se testiramo i potom upišemo u registar donora. Apel je na Facebooku objavila Josipina šogorica kako bi joj pronašli odgovarajućeg donora.

– Ovim putem vas pozivamo da izdvojite svoje vrijeme i upišete se u hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja (vadi vam se jedna epruveta krvi koja ide dalje na HLA tipizaciju) i time povećate šansu Josipi i drugim oboljelima da pronađu odgovarajuću koštanu srž.
Potencijalni darivatelji moraju biti u dobi od 18 do 40 godina – ističe.

Također, potencijalni donori moraju zadovoljavati određene medicinske kriterije navedene na stranici kbc-zagreb.hr.

U Zagrebu se možete upisati na sljedećim lokacijama:

  • KBC Zagreb (Rebro): od 8 do 14 sati radnim danom (možete mi se javiti za više info ili pogledati na stranici od KBCa)
  • Petrova 3: od 7:30 do 19 h radnim danom i subotom od 7:30 do 15 sati