Home Izdvojeno POHVALA PETKOM NIkad bogatiji lipanj, od festivala do festivala

POHVALA PETKOM NIkad bogatiji lipanj, od festivala do festivala

Lipanj je mjesec festivala u Velikoj Gorici i bilo bi šteta propustiti ga! Evo što nam stiže već ovaj vikend!

PODIJELITE

Započeli smo s Brass Festivalom koji je ponovo oduševio i struku i publiku. Goricu su posjetili vrhunski umjetnici iz svih krajeva svijeta kako bi bili dio jedinstvenog festivala limenih puhača u ovim krajevima.

“Otvorenje je bilo puno i svi su koncerti bili gotovo pa dupkom puni. Vidimo da Brass raste, a s njim i publika. To nam je sjajan pokazatelj da vrijedi to što radimo“, kaže umjetnički ravnatelj Festivala Tomislav Špoljar.

Istovremeno s Brassom trajo je i VG Fest, urbani festival kreativnog nereda koji je pak ponudio malo drugačiji, a opet odličan sadržaj prepun radionica s ekološkom tematikom (što je bio i prednak ovogodišnjeg festivala), dvije koncertne večeri, gledanje filma na otvorenom, kviz, stand up, zračne akrobacije…

Evo što vas čeka ovaj vikend…

U istom ritmu, na otvorenom, nastavljamo i ovaj vikend kad nas (i vas) u Parku Franje Tuđmana čeka Rekreatur, mali dvodnevni festival rekreacije i zabave koji će ponuditi sportski i zabavni sadržaj za sve uzraste. Organizatori pripremaju i biciklijadu, koncerte, svirke, prezentaciju sportova i klubova borilačkih vještina što je odlična uvertira u Noć borilačkih sportova koja je u subotu na istoj lokaciji.

Paralelno traje i VG BRC, odnosno Velikogorički blues, rock i county festival u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i u sklopu Goričkih večer. Na njega stižu Zdenka Kovačićek, Steve Morgans, Tony Lee King & Stones Tribute Band, Kazališni bend
Sky Groove, Dražen Mišerić Mungos, Ritam ulice, Rout 66, VIS Nazaret. Svirke su u Ledani i potpuno su besplatne za sve posjetitelje.

Foto: Robert Klarić

A i VG BRC sa svojim je programom dio Goričkih večeri, jedne od najstarijih manifestacija u Turopolju koja za vikend, osim glazbe, nudi i dvije predstave: jednu dramskog studija POUVG “Neobična obitelj”, te gostujuću “Rondo” kazališta Knap iz Zagreba.

Drugu polovicu lipnja obilježit će pak Kantautorski festival- Exposure Music festival na koji dolazi 16 izvođača iz cijele Europe, a kao gost večeri nastupit će i Zoran Predin.

Dali smo vam dovoljno razloga i sadržaja da odaberete nešto iz domaće, goričke ponude, bilo da se radi o predstavi, koncertu ili igrama na otvorenom. Lipanj je zaista mjesec festivala u Velikoj Gorici i bilo bi šteta propustiti ga!