Home Izdvojeno Počinje potraga za Vinskom kraljicom Zagrebačke županije

Počinje potraga za Vinskom kraljicom Zagrebačke županije

PODIJELITE

Zagrebačka županija traži Vinsku kraljicu za 2015. godinu. Ovu prestižnu titulu može uzeti djevojka između 18 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije.

Stručni sud ocjenjivat će poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu i javni nastup.

HELENA ČEGEC AKTUALNA KRALJICA

Izbor za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije provodi se već trinaestu godinu za redom, a dosada su izabrane Nataša Puhelek, Žana Šterc i Ivana Puhelek iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović, Gabrijela Vrbetić i Iva Braje iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Kristina Vugrin iz Samobora, Jelena Rožić iz Vrbovca te Helena Čegec iz Sv. Ivana Zeline – koja je i aktualna Vinska kraljica za 2014. godinu.

Inače, Zagrebačka županija je prva županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine. Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti, druge subote u studenom.

Zainteresirane djevojke na natječaj se mogu javiti do utorka, 16. rujna 2014. godine, a detaljnije informacije mogu doznati OVDJE.