Home Crna Kronika Pobjegao s mjesta prometne nesreće u Pleškoj, pronašla ga ekipa s kvarta

Pobjegao s mjesta prometne nesreće u Pleškoj, pronašla ga ekipa s kvarta

PODIJELITE

Kaznom od ukupno 1970 eura Prekršajni odjel Općinskoga suda u Velikoj Gorici kaznio je muškarca (r. 1988.) zato što je nakon prometne nesreće s automobilom u Pleškoj ulici napustio mjesto događaja, a da oštećenom vlasniku nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Po nesreći ga je pronašla ekipa s kvarta, a ispostavilo se da vozi bez položenog vozačkog ispita te da nema prebivalište na području Republike Hrvatske.

Tri prekršaja

” [K]retao se obilježenim parkirališnim mjestom s južne strane kolnika parkirališta […] Pleške ulice, vožnjom unatrag, uključujući se u promet na navedeni kolnik u smjeru sjevera i tom prilikom se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu i imovinu ne vodeći pritom računa o položaju te smjeru i brzini kretanja svojeg vozila kao ni o položaju parkiranih vozila, uslijed čega je stražnjim lijevim djelom vozila naletio na prednji desni dio osobnog automobila […] koji se nalazio prethodno parkiran po vlasniku na obilježenom parkirališnom mjestu sa sjeverne strane navedenog kolnika parkirališta okrenut u smjeru juga, te je u prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta”. Za ovaj prekršaj kažnjen je s 260 eura.

“Što je navedenog dana i vremena, nakon prometne nesreće sa osobnim automobilom ZG 9642-IC napustio mjesto događaja, a da prethodno nije oštećenom vlasniku ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću”. Ovaj ga je koštao 390 eura.

“Što je navedenog dana i vremena upravljao označenim osobnim automobilom u prometu na cestama, prije stjecanja prava na upravljanje odnosno nije položio vozački ispit”. Zbog ovoga je kažnjen s 1320 eura.

Nema prijavljeno prebivalište, otkrila ga ekipa s kvarta

Svjedok u prekršajnom postupku, prijatelj oštećenoga, objasnio je kako su pronašli počinitelja: “U jednom trenutku nekoliko gostiju se diglo sa susjednog stola i izašlo iz lokala. Nakon proteka nekog vremena jedan od njegovih poznanika također je ustao i izašao iz lokala ali se ubrzo vratio i rekao da mu je netko razbio auto. Izašao je s njim iz kafića i zaista uz njegovo vozilo bilo je rasutih krhotina plastike s njegovog vozila i nekog drugog vozila. Tada su razmišljali da bi to mogao biti netko od društva koje je prethodno izašlo iz kafića. Sjetio se da ti dečki rade na obližnjoj građevini pa je sjeo u svoj automobil i napravio krug po naselju te zamijetio jedan osobni automobil koji je imao razbijen zadnji lijevi sklop svjetala. Tada je dojavio policiji registraciju tog vozila, a policija je dalje provela postupak. Na poseban upit suca odgovara kako je drugo vozilo zatekao udaljeno 500-600 metara od mjesta gdje je počinjen prekršaj. Odgovara kako je oštećeno vozilo koje je ostalo na parkiralištu bilo pravilno parkirano na označenom parkirnom mjestu. Odgovara kako s obzirom na oštećenja koje je vidio na vozilu koje je ostalo na parkiralištu kao i vozilu koje je napustilo mjesto događaja smatra da vozač drugog vozila nikako nije mogao ne osjetiti da bi došlo do udara njegovog vozila u drugo vozilo.”

Počinitelj ovih prekršaja nije se odazivao pozivima suda, pa mu je suđeno u odsutnosti, a policija je utvrdila da isti, iako je iz Đakova, nema prijavljeno prebivalište na području Republike Hrvatske.