Home Izdvojeno Nedjelja je dan za salsu: VG Brass festival zatvara Filosofía uz plesne...

Nedjelja je dan za salsu: VG Brass festival zatvara Filosofía uz plesne ritmove

Ansambl je specifičan ne samo po energičnoj glazbi nego i po tome što glavna pjevačica i prateći vokal čine plesni par

PODIJELITE

Iako je trebalo biti večeras, službeno zatvaranje 14. Velikogoričkog brass festivala održat će se u nedjelju 7. lipnja i to uz zvukove i ritam salse uz latino bend Filosofía. Koncert će se održati u Parku Franje Tuđmana.

Filosofía je međunarodni autorski latino bend u kojem djeluje 11 glazbenika. Svoj prvi album Nuestra Historia izdali su 2019. godine, a on je u kratko vrijeme dobio međunarodno priznanje i osvojio publiku, pogotovo u zemljama Latinske Amerike.

Glazba ovog ansambla pušta se na plesnim podijima i na radio postajama diljem svijeta. Članovi su istaknuti glazbenici iz Hrvatske, Slovenije i Kube – Darko Sedak-Benčić, Miron Hauser, Luka Žužić, Sofija Široka, Lázaro Amed Hierrezuelo, Aleš Avbelj, Aljoša Jerić, Erik Marenče, Vid Begić.

“Iako poštuje tradiciju afrokaripske glazbe, FiloSofía u salsu uvodi i neke svježe glazbene inovacije. Ansambl je specifičan ne samo po energičnoj glazbi nego i po tome što glavna pjevačica i prateći vokal čine plesni par, što koncert ansambla FiloSofía čini audio-vizualnim iskustvom. FiloSofía će vas rasplesati, raspjevati, nasmijati i zabaviti.”, pozivaju organizatori.