Home Najave OSS Buševec će uveličati 35. godišnjicu KUD-a Tanac Pečuh svojim gostovanjem

OSS Buševec će uveličati 35. godišnjicu KUD-a Tanac Pečuh svojim gostovanjem

Već više od 50 godina, OSS Buševec posvećuje posebnu pažnju suradnji s hrvatskim zajednicama u dijaspori

PODIJELITE

U sklopu svečanog koncerta kojim će KUD “Tanac” Pečuh proslaviti 35 godina svog postojanja i djelovanja, Ogranak Seljačke sloge Buševec će se pridružiti kao posebni gosti.

Članovi OSS Buševec će posjetiti Pečuh od 10. do 11. lipnja i tamo izvesti koreografije Posavine i Prigorja u predivnoj dvorani Kodaly, koja je poznata po svojoj izvrsnoj akustici i smatra se jednom od najljepših dvorana u Mađarskoj. Vrhunac koncerta bit će zajedničko izvođenje koreografije “Lepi Ivo krešu kreše” iz Podravine, koja predstavlja pjesme i plesove Hrvata koji žive u Mađarskoj uz rijeku Dravu.

Poziv za ovaj koncert stigao je još u proljeće 2022. godine, kada su članovi KUD-a “Tanac” gostovali u POU Velika Gorica tijekom “Dana Mađarske kulture u Hrvatskoj”.

Već više od 50 godina, OSS Buševec posvećuje posebnu pažnju suradnji s hrvatskim zajednicama u dijaspori, poput Austrije, Rumunjske, Mađarske, Vojvodine u Srbiji, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Kanade, s ciljem očuvanja identiteta i opstojnosti malobrojnih hrvatskih manjina diljem svijeta. Karte za ovaj koncert već su rasprodane, pa će ljubitelji folklora moći uživati u snimci ovog izvanrednog događaja.