Home Izdvojeno Osnovna škola Kravarsko osvojila je 2. mjesto na natjecanju za najljepši školski...

Osnovna škola Kravarsko osvojila je 2. mjesto na natjecanju za najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Ove godine sudjelovali su učenici iz 150 osnovnih i srednjih škola te djeca iz ostalih odgojno-obrazovnih ustanova

PODIJELITE
Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

Osnovna škola Slavka Kolara iz Kravarskog osvojila je 2. mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja u sklopu ekološko-edukativnog projekta ‘Najljepši školski vrtovi’.

Podsjetimo, prije dvije godine su dobili priznanje u kategoriji najboljeg početnika, a prošle godine priznanje za posebni element u vrtu i nove ideje. Inače, školski vrt djeluje kao sastavni dio Učeničke zadruge Brežan, Kravarsko koja plodove iz vrta koristi u izradi vlastitih krema, balzama i čajeva.

Ovaj projekt zajednički provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska radiotelevizija i provodi se već 25. godinu zaredom. Ove godine sudjelovali su učenici iz 150 osnovnih i srednjih škola te djeca iz ostalih odgojno-obrazovnih ustanova. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote prirode i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Još jedna škola Zagrebačke županije osvojila je nagradu, a radi se o školi Josipa Zorića iz Dugog Sela koja je dobitnica 3. mjesta u kategoriji zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Za one koje zanima kako izgledaju njihovi vrtovi i zašto su zaslužili svoje nagrade, pogledajte emisiju u nedjelju, 8. prosinca u 14:05 sati na HRT2.