Home Izdvojeno Osmaši iz Hribara odnijeli pobjedu na Minecraft Education Edition natjecanju

Osmaši iz Hribara odnijeli pobjedu na Minecraft Education Edition natjecanju

Izazov je bio postavljen za timove sastavljene od po jednog učitelja i njegovih učenika – osmisliti lekciju iz nastavnog predmeta i izgraditi je u Minecraftu

PODIJELITE
Foto: OŠ Hribar

Na natjecanju u edukativnoj igri Minecraft Education Edition, MineClass 2021, u organizaciji Microsoft Hrvatska i Digital School Slovenia sudjelovao je 21 tim iz cijele Hrvatske, iz svih predmeta koji se poučavaju u osnovnoj školi. Među njima se našla i ekipa osmaša OŠ Nikole Hribara koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika. Naime, sudjelovali su u ožujku i pobijedili na natjecanju u stvaranju školskih lekcija u Minecraftu.

– Prvo mjesto smo osvojili lekcijom iz engleskog jezika „Meet Jacquotte Delahaye“. Učenici su izgradili svijet pirata u koji posjetitelji dolaze kako bi upoznali kapetanicu. Tako uče engleske riječi, čitaju o piratima, snažnim ženama i ravnopravnosti spolova, komuniciraju s likovima iz svijeta i rješavaju zadatke – kazali su iz Hribarovci.

Učenik Ivan (L) Dijanić napravio je i video u kojem vodi posjetitelje kroz lekciju, pa pogledajte…

Učenici Ivan (K) Dijanić (8. f), Ivan (L) Dijanić (8. f), Jan Fistrić (8. f) i Matej Hruban (8. e) s mentoricom Sanjom Božinović predstavili su svoj rad na webinaru 30. ožujka.

– Dobili smo pohvale, potvrde o osvojenom prvom mjestu i poklon paket proizvoda s logom Minecraft Education Edition i Microsofta. Ponosni smo što je naš rad ocijenjen ovako visokom ocjenom. Stvarajući svijet i lekcije, puno smo naučili o jeziku, odabranoj temi, igri Minecraft i timskom radu – zaključili su.