Home Izdvojeno OPREZ! Policija u nadzoru vozača motocikla, mopeda i bicikala

OPREZ! Policija u nadzoru vozača motocikla, mopeda i bicikala

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenja zaštitne kacige, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila...

PODIJELITE
foto: Dario Drvodelić

Policija danas provodi akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala, a cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu .

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti, kao i ostali prekršaji.

Također će se sankcionirati i vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.