Home Vijesti Općina Kravarsko darovala nove knjige za školsku knjižnicu

Općina Kravarsko darovala nove knjige za školsku knjižnicu

Učenici sada bez putovanja u drugo mjesto ili grad mogu pronaći knjigu i literaturu koja im je potrebna

PODIJELITE

Knjižnica Osnovne škole Slavko Kolar ovih je dana započela s drugom fazom rada nakon temeljitog preuređenja. Na redu je popunjavanje knjiga za lektiru te obnavljanje zastarjelog i neupotrebljivog fonda.

“S obzirom na to da su zbog bogatog grafičkog uređenja dječje knjige prilično skupe, pogotovo one propisane za obveznu lektiru, a donacije sve rjeđe i nedostatnije za učeničke potrebe, Općina Kravarsko ponovno je našla način da školarcima izađe u susret i to u obliku financijske podrške kojom je obnovljen dio fonda školske lektire.”, navode iz knjižnice Osnovne škole Kravarsko.

Donacija je iznimno važna učenicima jer im omogućava da bez putovanja u drugo mjesto ili grad pronađu knjigu i literaturu koja im je potrebna.

“Naša je vizija da svako dijete u školi dobije vlastiti primjerak lektire. Time bi školska knjižnica samostalno mogla opskrbljivati svoje korisnike novim naslovima koji će ih potaknuti na čitanje i daljnje obrazovanje” – naglašavaju iz OŠ Slavko Kolar te za pristiglu donaciju zahvaljuju načelniku Općine Kravarsko Vladi Kolarcu i predsjedniku Općinskog vijeća Zdravku Horvačiću.