Home Izdvojeno Olimpijski festival dječjih vrtića okupit će više od 180 Velikogoričkih mališana

Olimpijski festival dječjih vrtića okupit će više od 180 Velikogoričkih mališana

Svaki dječji vrtić predstavljat će ekipa koja će se natjecati u malonogometnom i atletskom natjecanju

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, ove godine prvi put organizira Olimpijski festival dječjih vrtića. Riječ je o jubilarnom 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice koji će se održati 27. svibnja od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Sudjelovat će oko 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek.

Svaki dječji vrtić predstavljat će ekipa od 40 natjecatelja, 20 djevojčica i 20 dječaka, koji će se natjecati u malonogometnom i atletskom natjecanju. Atletska natjecanja obuhvaćaju četiri discipline: trčanje na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara, bacanje loptice udalj i skok udalj. Djevojčice će se natjecati s djevojčicama, a dječaci s dječacima.

Program festivala, koncipiran po uzoru na olimpijske igre, odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

PROGRAM:

16:30 h – Okupljanje dječjih vrtića, sastanak s vodstvom ekipa

17:00 h – Svečani mimohod – Svi dječji vrtići sudjeluju sa svojim ekipama u pratnji odgajateljica. Na čelu svake kolone bit će transparent s nazivom dječjeg vrtića.

17:10 h – Ceremonija otvaranja – Pozdravni govor predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora i otvaranje igara od strane gradonačelnika domaćina. Skupina od osmero djece unijet će na stadion zastavu HOO-a i podići je uz recitaciju zakletve Olimpijskog festivala. Nakon dizanja zastave, uslijedit će hrvatska himna, a djevojčica i dječak iz svakog vrtića upalit će olimpijski plamen.

17:25 h – Početak natjecanja

18:40 h – Ceremonija dodjele nagrada i diploma

19:00 h – Ceremonija zatvaranja – Spuštanje zastave HOO-a i iznošenje sa stadiona. Predstavnik HOO-a obratit će se natjecateljima te će se ugasiti olimpijski plamen.