Home Gospodarstvo Odgovor s Plesa: Radovi napreduju kako je predviđeno

Odgovor s Plesa: Radovi napreduju kako je predviđeno

PODIJELITE

Iz Međunarodne zračne luke Zagreb negirali su u utorak za Večernji list nedavne optužbe predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Darinka Kosora. Podsjetimo, on je u ponedjeljak je optužio ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića kako je sklopio štetan ugovor koji pogoduje francuskom koncesionaru kojeg je, pak, prozvao zbog kašnjenja početka radova i podizanje cijena usluga za putnike. Kosor je bukvicu očitao i hrvatskim direktorima zbog traženja velikih bonusa i plaća u tvrtki Zračna luka Zagreb.

– Radnici tvrtke Viadukt su od prosinca na gradilištu, postavljeni su kontejneri, zaštitne ograde, velika građevinska mehanizacija već je raskrčila dio prostora, obavljeno je rušenje postojećih vojnih objekata, radi se na iskopima i sve ide prema planu i najavi, kako bi se u proljeće postavio kamen temeljac same zgrade novog putničkog terminala – poručili su iz zračne luke.

Ističu da će tijekom ožujka započeti i rekonstrukcija pojedinih dijelova postojećeg putničkog terminala, ukupne investicijske vrijednosti 3,5 milijuna eura.

KARTE SKUPLJE ZA 70 KUNA

– Očito je da koncesionar već sad želi zaraditi bez ulaganja na postojećem terminalu, na putnicima – kazao je Kosor. No, s Plesa povećanje cijena od 70 kuna opravdavaju usklađivanjem s europskom regulativom koje se moraju pridržavati i ostale zračne luke u Hrvatskoj.