Home Crna Kronika Odbio alkotest, vrijeđao policajce u Donjoj Lomnici. Evo kako je kažnjen

Odbio alkotest, vrijeđao policajce u Donjoj Lomnici. Evo kako je kažnjen

PODIJELITE

Gorička policija ovaj je vikend zabilježila čak 30 prekršaja, a osim vikend rekordera istaklnula je i slučaj odbijanja alkotestiranja i remećenja javnog reda i mira.

“U subotu, 2. prosinca, u 00,45 sati muškarac starosti 42 godine upravljao je osobnim vozilom krećući se Odranskom ulicom u mjestu Donja Lomnica, grad Velika Gorica.

Prilikom nadzora isti je odbio ponuđeno ispitivanje pomoću alkometra poradi utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu i tom prilikom narušavao je i Javni red i mir vrijeđajući i omaložavajući policijske službenike.

Isti je uhićen, zadržan je do otrežnjenja, i istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici gdje je donijeta pravomoćna presuda. Proglašen je krivim i odrezane su mu novčane kazne po prometu (500 eura) i po javnom redu i miru (700 eura).

Za vikend je uhićeno čak pet vozača.

– prvi rečeni vozač, nije recidivista – stjecaj teži prekršaji (odbijanje alkotesta i javni red i mir – vrijeđanje i omaložavanje policijskih službenika), uhićen je i uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud – prekršajni odjel Velika Gorica, gdje je donijeta pravomoćna presuda – kriv,

– drugi vozač, nije recidivist – teži prekršaj (bodovi-ukinuta vozačka dozvola tj. upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje), uhićen je i uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud – prekršajni odjel Velika Gorica, gdje je donijeta pravomoćna presuda – kriv,

– treći vozač, nije recidivista – teži prekršaj (upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje), uhićen je i uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud – prekršajni odjel Velika Gorica, gdje je donijeta pravomoćna presuda – kriv,

– četvrti rečeni vozač, nije recidivista – stjecaj teži prekršaji (alkohol, suprotan smjer i crveno svjetlo), uhićen je i dana 04.12.2023. g. uz Optužni prijedlog biti će prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel

>> Vikend rekorder toliko pijan da je vozio u suprotnom smjeru Zagrebačkom ulicom

– peti vozač, nije recidivista – nema stjecaj, teži prekršaj ( alkohol), uhićen je i dana 04.12.2023. g. uz Optužni prijedlog biti će prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel Velika Gorica.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 3 prometne nesreće (1 PN s ozlijeđenom osobom – lake tjelesne ozljede i 2 PN s materijalnom štetom).