Home Gospodarstvo Obrt Cipov iz Buševca dobio županijsku potporu

Obrt Cipov iz Buševca dobio županijsku potporu

Ivana se bavi bavi proizvodnjom turopoljskih štrukli, a potporu namjerava utrošiti na renovaciju poslovnog prostora

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija/Dražen Kopač

Nakon što je Zagrebačka županija s 2 milijuna kuna podržala poslovanje poduzetnika koje je bilo onemogućeno lockdown-om te nakon što je sredinom lipnja poduzetnicima početnicima dodijelila milijun kuna potpora, danas su u dvorani Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

Od navedenih 6,8 milijuna kuna – 3,6 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne, a 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti. Po korisniku se potpore kreću od 18 do 70 tisuća kuna.

U ime Zagrebačke županije ugovore je poduzetnicima uručio zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Zagrebačka županija ove je godine kroz 4 različite mjere za više od 500 poduzetnika sa svog područja osigurala 10 milijuna kuna bespovratnih potpora. Na ovaj način Županija daje vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu koje je ‘žila kucavica’ našeg gospodarstva – naglasio je Ervin Kolarec.

Zahvalu Županiji na vrijednoj potpori uputila je Ivana Belošević, vlasnica Pekare CIPOV iz Buševca, čiji obiteljski obrt posluje od 1983. godine te trenutno ima troje zaposlenih.

– Potpora mi omogućuje daljnje poslovanje u ovim teškim vremenima, a dobivenih 18 tisuća kuna utrošit ću na renovaciju poslovnog prostora – rekla je Ivana Belošević.