Home Gospodarstvo AGLOMERACIJA Evo koje ulice će biti zatvorene za promet, a kroz koje...

AGLOMERACIJA Evo koje ulice će biti zatvorene za promet, a kroz koje će biti otežano kretanje

PODIJELITE

Budući da su u tijeku radovi na projektu ‘Aglomeracija Velika Gorica’ u punom jeku, iz VG Vodoopskrbe obavještavaju javnost kako će tijekom tjedna prometnice u nekolicini naselja biti zatvorene za promet, dok će se nekim prometnicama otežano kretati.

Otežano prometovanje nastavlja se u Donjem Turopolju kroz Sisačku ulicu u Buševcu gdje se postavlja glavni kolektor. Za asfaltiranje se sljedeća dva tjedna pripremaju Ulica braće Radić i Ul. Ladislava Galekovića. Nadalje, otežano se prometuje u Rakitovcu te kroz Školsku ulicu u Vukovini, a za promet su zatvorene i sljedeće ulice na području Kuča i Gornjeg Podotočja:
Petrova ulica, Ulica Slavka Kolara, Ulica Gornje Podotočje, te Ul. Sv. Fabijana (radi kućnih priključaka); Vranešina i Tmacova radi glavnog kolektora, Ulica Kneje također radi priključaka i glavnog kolektora te Ul. Braće Radić gdje je u tijeku priprema za asfalt. Predviđeno trajanje radova je do 2. kolovoza.

Teslinom se ulicom u Velikoj Gorici prometuje otežano zbog priprema za asfaltiranje od Kolodvorske do ulice Ruđera Boškovića. Nadalje, zatvorene su ulice Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki – od Zagrebačke ulice do Nazorove, te Industrijska ulica od Asfaltne baze STRABAG do Odranske ulice u Lomnici.
U Lukavcu se otežano prometuje Turopoljskom ulicom od Školske prema Ciglenicama gdje su također radovi u tijeku.

Krenuli radovi u Velikoj Kosnici

Danas su krenuli radovi u Velikoj Kosnici gdje će se do 24. srpnja provesti asfaltiranje Zagrebačke ulice. Tamo su za promet zatvorene i Istarska te Slavonska ulica, a u tijeku su radovi na vodovodu koji će trajati od 19. do 20. odnosno od 21. do 24. srpnja. U Petini i Selnici Ščitarjevskoj najavljen je iskop i polaganje kanalizacijskih, te će promet biti otežan. Za asfaltiranje se pripremaju Ulica Črnkovec, odvojak prometnice k.b. 124,125 i Posavska ulica u Črnkovcu, te Ulica Trnje u Trnju zbog čega će promet biti otežan.

U naselju Lekneno također će se otežano prometovati, konkretno u sljedećim ulicama: Velikogorička, Kušićeva, Guzanićeva, Zmesnikova, Bondićeva te Lončarićeva ulica. Tamo su također radovi na iskopu i polaganju kanalizacijskih cijevi, ali i izvođenju vodnih priključaka. U Ščitarjevu pak započinju pripremni radovi na polaganju kanalizacijskih cijevi u ulici Šćitarjevo od k.b. 1 do 4.