Home Izdvojeno Objavljeno je, ovako će izgledati Trg Grada Vukovara u Velikoj Gorici

Objavljeno je, ovako će izgledati Trg Grada Vukovara u Velikoj Gorici

"Vukovarski i velikogorički vodotoranj, zajedno jedan uz drugoga, simbolizirat će zajedništvo hrvatskog naroda u obrani Domovine."

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić danas je na svom Facebook profilu predstavio projekt Trga Grada Vukovara u Velikoj Gorici. Ovaj trg bit će smješten na prostoru kod nebodera, na trenutnom Trgu Maršala Tita koji će se preimenovati.

“Na današnji dan prije 25 godina zavijorio se hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi što je označilo našu konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Te pobjede ne bi bilo bez herojske obrane grada Vukovara i žrtve vukovarskih branitelja i civila, četiri godine ranije. Među vukovarskim braniteljima bili su i naši sugrađani Velikogoričani.”, navodi Barišić.

Iz tog razloga su u Gorici odlučili odati počast vukovarskim braniteljima, imenovanjem i uređenjem Trga Grada Vukovara.
“Uz zgradu velikogoričkog vodotornja postavit ćemo spomenik u obliku vukovarskog vodotornja, spomen ploču sa imenima Velikogoričana poginulih u obrani Vukovara, te ćemo cijeli prostor primjereno hortikulturno urediti.”, dodaje.

Kako navodi, vukovarski i velikogorički vodotoranj, zajedno jedan uz drugoga, simbolizirat će zajedništvo hrvatskog naroda u obrani Domovine. Autor spomenika vukovarskog vodotornja je akademski kipar Vid Vučak.