Home Vijesti Objavljen novi poziv za osobe kojima su nekretnine stradale u potresima

Objavljen novi poziv za osobe kojima su nekretnine stradale u potresima

Odnosi na one građane koji na raspolaganju nemaju drugi useljivi stambeni prostor u krugu od 20 kilometara od stradale nekretnine

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Za sve one kojima su nekretnine stradale u potresima je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je još jedan Javni poziv za financiranje najma. Na natječaj se mogu prijaviti oni koji nisu riješili svoj zamjenski smještaj, a udovoljavaju uvjetima poziva.

Javiti se mogu vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova, zaštićeni najmoprimci te srodnici navedenih osoba u pravoj liniji. Uvjet je da su osobe koje se prijavljuju 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine stanovale i imale prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama.

Poziv se odnosi na nekretnine koje imaju ove oznake:

N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja)
N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja)

Ova mjera se odnosi na one građane koji na raspolaganju nemaju drugi useljivi stambeni prostor u krugu od 20 kilometara od stradale nekretnine. Najamnine će se financirati do najdulje do 17. lipnja 2022. godine odnosno do obnove oštećene nekretnine
revizije stupnja oštećenja ili do eventualnog smještaja u stan u državnom vlasništvu.

Zahtjevi za odobravanje financiranja podnose se na propisanim obrascima s potrebnom dokumentacijom, neposredno ili putem pošte na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb. Rok za podnošenje prijava je 31. prosinca 2021.

Za sva pitanja građani se mogu svakim radnim danom od 8:30 do 12:30 sati javiti na broj telefona 01/6448-900 ili putem e-maila financiranje.najamnine@mpgi.hr. Sve dodatne informacije i popis potrebne dokumentacije možete pronaći na web stranicama Ministarstva.