Home Najave NOVO MJESTO U GRADU: Otvara se Gablerica s ponudom urbane street hrane

NOVO MJESTO U GRADU: Otvara se Gablerica s ponudom urbane street hrane

Na meniju će biti spoj urbane kuhinje, tradicionalnih jela te hrane spremljene na kreativan i moderan način

PODIJELITE
Foto: Gablerica / Facebook

Da je Velika Gorica grad koji privlači nove i zanimljive stvari, pokazuje i otvaranje novih gastro lokacija. Osim što restoran PapaMó postaje sve primamljiviji i velikim gastro blogerima, na toj sceni se od ponedjeljka, 26. listopada, pojavljuje još jedan lokal.

Radi se o Gablerici koja se smjestila na prometnoj lokaciji u blizini srednjih škola na adresi Pleška 27/1. Kako navode, oni su spoj urbane street food kuhinje, tradicionalnih jela te hrane spremljene na kreativan i moderan način. Govore kako od njih gosti mogu očekivati ugodno mjesto za pojesti fini gablec visoke kvalitete i pristupačne cijene. Glavni chef Domagoj do sada je radio kao kuhar u renomiranim restoranima u Zagrebu, a on, kao i ostatak ekipe stiže iz Velike Gorice.

Malo smo zavirili i u cijene. U dnevnoj ponudi imat će mesna jela poput punjenog pilećeg zabatka i batka, svinjskih rebrica te pulled pork. Cijene su od 27 do 53 kune. Uz to su na meniju i burgeri po cijeni od 38 do 44 kune među kojima je i zanimljivi burger od tune, a tu su i ukusni prilozi te deserti. Već nam se čini kako su ideje s menija nešto urbanije od onoga na što smo možda navikli kod običnih street food restorana. Uz to će imati i dnevnu ponudu gableca.

Uređenje interijera također odiše industrijskim modernijim stilom, kako nam kažu, tako su ga zamislili da izgleda sirovo, a opet ugodno oku. “Velika Gorica ima puno dobrih restorana, ali našom pojavom donosimo samo dašak nečega malo drugačijeg, to je mjesto gdje će se ljudi osjećati toplo, domaće uz otvoren tip kuhinje, interakciju sa osobljem i i slično to i garantira.“, govore nam iz Gablerice.

Radno vrijeme će im od ponedjeljka do četvrtka biti od 9:00 – 23:00, u petak rade od 9:00-24:00, a u subotu 10:00 – 24:00. Imat će i dostavu.

No, kakva je hrana, atmosfera, ambijent te tko stoji iza menija, saznat ćete uskoro u našoj recenziji.