Home Izdvojeno Ribafish organizirao večeru u PapaMó i dokazao da pizza i vino idu...

Ribafish organizirao večeru u PapaMó i dokazao da pizza i vino idu zajedno

Isprobali smo pet originalnih PapaMó pizza te odlično sljubljena Iuris vina

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Isprobavanje nove hrane, kulinarski noviteti, festivali i druženja, uobičajena su svakodnevica poznatog food blogera Domagoja Jakopovića, poznatog kao Ribafish.

Ovog ponedjeljka upravo je on, uz portal Vilicom kroz Hrvatsku, organizirao zanimljivo druženje u Velikoj Gorici i to u restoranu PapaMó. Naime, dok je PapaMó poznat po brojnim ukusnim jelima, ipak se najviše ističe njihova pizza s posebnim tijestom. Ribafish svima je pozvanima želio pokazati nešto novo – kombinaciju pizze i vina.

Vinarija Iuris i PapaMó pizze

Za vina je bila zaslužna Vinarija Iuris koja je predstavila svoja najbolja vina. Pokazali su kako sljubljivanje originalnih PapaMó Pizza i dražesnih Iuris vina zbilja ostaje u sjećanju.

Ono po čemu je restoran PapaMó poznat je pizza Premium Scrocchiarella, pizza nove generacije s posebnim tijestom. Kako smo već pisali, posebnost njihovog tijesta je prozračnost, mekost, ali i hrskavost. Naime, koriste četiri vrste brašna u točno određenim omjerima kako bi napravili najbolje tijesto. Radi se dio po dio, nakon toga svaki dio stoji nekoliko sati i onda još traje pečenje.

Pizze i filozofiju PapaMó okupljenima je ispričao autor Danijel Plepelić, a o vinima je govorio sommelier vinarije Iuris Tomislav Taritaš. Filozofija vinarije Iuris jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. “Želimo našim vinima pronositi ideju da je vino svakodnevno piće, a to znači ponuditi vino koje će se rado piti u svim životnim prilikama, bilo kada i bilo gdje, a ne samo svečanim.”, navode iz vinarije.

Večer je krenula uz isprobavanje pizza i s njima skladnih vina. Na redu je bilo pet pizza, pet ukusnih čaša vina i desert.

Prva na redu bila je pizza Basic s premium pasiranom rajčicom San Marzano, mozzarellom Fior di Latte, bosiljkom te kalamate masline, a poslužena je bila uz Graševinu.

Vege dva pizza sadrži premium mozzarellu Fior di Latte, ricottu sir, mladi špinat, orahe, bosiljak te kalamate masline. Poslužena je bila uz ukusno i slatko vino Sauvignon Blanc Saltwater.

Iduća na redu bila je poznata PapaMó pizza s premium pasiranom rajčicom San Marzano, mozzarellom Fior di Latte, gljivama, mini rajčicom i pršutom, pancetom, grana padano sirom, bosiljkom te kalamate maslinama. Uz ovu pizzu isprobali smo crno vino Plavac Mali koje je odlično pasalo uz pršut i gljive.

Uz pizzu Bresaolu koja sadrži goveđi pršut posluženo je vino Tempera, a uz Gurmansku pizzu smo završili uz Sweet Muscat.

Za kraj druženja isprobali smo Semifreddo i začinili to s još kojom čašicom favorita iz vinarije Iuris.