Home Izdvojeno NOVO U KNJNIŽNICI Posudba knjiga na engleskom jeziku

NOVO U KNJNIŽNICI Posudba knjiga na engleskom jeziku

Naslovi su beletristički, s engleskog govornog područja, ali i nekoliko naslova stručne literature i autora iz drugih govornih područja koji su prevođeni na engleski jezik

PODIJELITE

Novitet u goričkoj Gradskoj knjižnici. U 2020. godini omogućili su novu uslugu za korisnike knjižnice i fond knjižnice obogatili knjigama na engleskom jeziku.

“U našem Book corneru u Središnjem odjelu za odrasle,  za sada možete posuditi knjige na engleskom jeziku, a tijekom godine fond namjeravamo nadopunjavati i stanom knjigom na drugim jezicima. Naslovi su beletristički, s engleskog govornog područja, ali i nekoliko naslova stručne literature i autora iz drugih govornih područja koji su prevođeni na engleski jezik. Prevladava „lako štivo“ – ljubavni i kriminalistički romani, a tu je i izbor klasika poput Jane Austin, Louise Alcott ili Nathaniela Hawthornea”, poručuju iz knjižnice.

Pokretanje ovog dijela fonda mogu zahvaliti prije svega brojnim sugrađanima koji su tijekom godina donirali knjige na stranim jezicima. Darovane knjige čine većinu u Book corneru, dok je jedan manji dio knjiga osiguran kupovinom.