Home Koronavirus Novi slučajevi zaraze u Gorici i sve tri općine

Novi slučajevi zaraze u Gorici i sve tri općine

Trenutno je aktivno 4352 slučajeva u našoj županiji

PODIJELITE

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 15364 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 10969 osoba, a 43 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 4352 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 292 osobe, od čega je 69 na području našeg grada, te pet slučajeva u općini Orle, četiri nova slučaja su u općini Kravarsko i jedan u općini Pokupsko, a na nivou županije ozdravilo je 460 osoba, no preminula je jedna osoba s područja Vrbovca.

Samoizolacija je propisana jednom razredu osnovne škole. Napominjeno, nastava na daljinu već se održava u srednjim školama na području Zagrebačke županije i u osnovnim školama kojima je osnivač Županija.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.