Home Sport Novi osobni rekordi Maraton kluba na Grawe noćnom maratonu

Novi osobni rekordi Maraton kluba na Grawe noćnom maratonu

Nastavak službene atletske sezone jako je blizu, sa 6. kolom HALS-a i Prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke

PODIJELITE

U subotu, 28. kolovoza, održan je Grawe noćni maraton na zagrebačkom Bundeku, gdje je nastupilo i troje naših predstavnika – dvoje na utrci polumaratona i jedan na utrci od 10 km. Sljedećeg dana, u nedjelju 29.8.2021., na održana je trail utrka Vertikalno lice Platka gdje su nastupili Vedrana Janjić i Vedran Planinšek iz goričkog Maraton kluba.

Na utrci polumaratona u sklopu Grawe noćnog maratona odlično su se snašli supružnici Jasna i Hrvoje Mikulić, novopečeni klupski kolege. Jasna je utrku otrčala za 1:45:37 te je zauzela prvo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji. Hrvojevo je vrijeme bilo 1:39:14 te je zauzeo treće mjesto u svojoj dobnoj kategoriji. Bravo za Mikuliće koji su oboje završili na podiju, a i oba rezultata su im novi osobni rekordi na ovoj udaljenosti.

Želimir Delač je nastupio na utrci od 10 km, te je s vremenom 0:47:46 zauzeo ukupno 10. mjesto, ali se i popeo na najviši podij u svojoj dobnoj kategoriji.

Na trail utrci Vertikalno lice Platka članovi su nastupili na najdužoj utrci od 28,5 km s preko 1500 m ukupne visinske razlike. Svi koji su trčali trail utrke znaju što to znači, a svi koji nisu i dobro da ne znaju. Vedrana Janjić je ostvarila odličan plasman na ukupno 4. mjesto s vremenom 4:50:29. Vedran Planinšek je utrku završio na 8. mjestu s vremenom 4:50:30.

– Nastavak službene atletske sezone nam je jako blizu, sa 6. kolom HALS-a i Prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke. Do tada još slijedi finalno brušenje forme – kazali su iz Maraton kluba.

Ukupni rezultati Grawe noćnog maratona su dostupni ovdje., a rezultati Uspona na Platak su dostupni ovdje.