Home Crna Kronika Novi detalji nesreće kod naplatne postaje Mraclin

Novi detalji nesreće kod naplatne postaje Mraclin

Protiv vozača podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

PODIJELITE

Kako smo prethodno izvještavali, u subotu 23. siječnja oko 5.30 sati na području Mraclina, 20-godišnjak iz Lekenika je naletilo na 53-zaposlenika (D.B.) naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao.

Vozač (Luka P., 20) upravljao je osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen.

– Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a poto se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin. Udarom u zid vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade i naletilo na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne postaje koji je smrtno stradao – kazali su iz policije.

Liječnička pomoć 20-godišnjaku (Luka P.) pružena je u KBC-u Zagreb, te je zadržan na liječenju. Utvrđeno da je teško ozlijeđen. Također, kako je prenio Jutarnji.hr, pojavila se informacija da je vozač bio pod utjecajem alkohola, te da mu je izmjerena koncentracija od 1,8 g/kg alkohola u organizmu.

Protiv vozača podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.