Home Gospodarstvo NOVE MJERE Evo što se sve ublažava od petka…

NOVE MJERE Evo što se sve ublažava od petka…

Mjere su na snazi do sredine lipnja

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Stožer je na današnjoj pressici službeno predstavio novo ublažavanje mjera, kojem će se, vjerujemo, mnogi jako obradovati.

Ublažavanje se odnosi na povećanje broja ljudi na svadbama na 100, otvaranje zatvorenih dijelova restorana, dulje radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 23 sata. Novost će biti i otvaranje sajmova na otvorenom. Ublažene mjere vrijedit će od petka, 28. svibnja!

Obustava svadbenih svečanosti bi i dalje bila na snazi, ali bi se mogla održati uz najviše 120 uzvanika, a morala bi se prijaviti nadležnoj civilnoj službi i županijskoj zaštiti najkasnije pet dana prije početka, rekao je Božinović, dodavši da osobe moraju ili biti potpuno cijepljene ili imati negativan test ili preboljeti covid, a popis svih uzvanika uz imena i prezimena te OIB-e moraju biti dostavljeni civilnoj zaštiti, prenosi N1.

Ukinula bi se obustava organiziranih plesnih škola, dječjih igraonica u zatvorenim prostorima, ali uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Zabrana treninga bi ostala za školske dvorane, dok bi se u ostalim dopustila, rekao je Božinović.

Ukida se ograničenje od 40 posto mjesta za putnike u javnom prijevozu. Obveza korištenja maski i dalje ostaje.

– Ostaje odredba da su maske potrebne ako se ne može održavati fizička distanca. Mjere su na snazi do sredine lipnja. Pratit ćemo razvoj situacije. U svakom sljedećem koraku ići ćemo s dodatnim popuštanjima – rekao je Božinović, dodavši da ohrabruje i sve veći broj cijepljenih građana.