Home Izdvojeno Noć knjige donosi predstavu, gostovanja književnica i nastup FA ”Turopolje”

Noć knjige donosi predstavu, gostovanja književnica i nastup FA ”Turopolje”

U Veliku Goricu stižu Srebrenka Peregrin, Nada Mihoković-Kumrić i Mani Gotovac

PODIJELITE

U ponedjeljak 23. travnja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica obilježit će se Noć knjige cjelodnevnim programom. Već u jutarnjim satima, točnije u 10 sati, najmlađi mogu na matineji u Dječjem odjelu pogledati predstavu “Mačka i mišung priča” pripovjedačice Srebrenke Peregrin koja stiže u goste, a u popodnevnim i večernjim satima u Središnjem odjelu za odrasle održat će se dva književna susreta uz predstavljanje knjiga.

Za tinejdžere u 18 sati počinje predstavljanje nove knjige velikogoričke književnice Nade Mihoković-Kumrić “I onda se ponovno zaljubila”, ekološko-ljubavno-obiteljskog romana čije su predstavljanje osmislili učenici 8.d razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika: Nika Čalić, Ivan Fujs, Ema Jančetić, Ema Jandroković, Leon Rus, Ivan Zavorka, a njihove su mentorice Melita Delić, učiteljica razredne nastave, mentorica i Davorka Facko-Vnučec, dipl. bibl.U 19.30 sati imate priliku uživo poslušati teatrologinju i književnicu Mani Gotovac koja će jednim sasvim posebnim književnim nastupom predstaviti svoj recentni roman “Ćutim te”. Na klaviru će svirati Krešimir Starčević.

Manifestaciju Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica tradicionalno će svojim nastupom otvoriti Folklorni ansambl Turopolje izvođenjem jurjevskih pjesama i plesova ispred knjižnice. Također, od 17 do 21 sat u prostoru knjižnice možete po jedinstvenoj cijeni od 5 kuna kupiti knjige iz knjižničnog otpisa. Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje. Priliku za to pružili su “Svjetski dan knjige i autorskih prava” (23. travnja) te “Dan hrvatske knjige” (22. travnja).