Home Crna Kronika Niz provala i krađa u Velikoj Gorici i okolici

Niz provala i krađa u Velikoj Gorici i okolici

PODIJELITE

U posljednjih tjedan dana u Velikoj Gorici počinjen je niz kaznenih djela – najviše provala i krađa, a zabilježena su i dva nasilja u obitelji te osam prometnih nesreća.

U Podbrežnici je, između 9. i 14. svibnja, provaljeno u stan 66-godišnjaka. Ukraden mu je zlatni nakit, a šteta iznosi više od tisuću kuna.

U Kolarevoj ulici dogodile su se pokušaj provale i provala. U subotu, 13. svibnja oko 22 sata nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u stan 64-godišnjakinje. – Nepoznati počinitelj ušao je unutra. No, oštećena je bila u stanu i čula ga je te je on tada pobjegao – ispričao je Niko Kuzmanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

U istoj ulici, nekoliko dana kasnije, u srijedu između 8 i 15 sati provaljeno je u stan koji je u vlasništvu 25-godišnjakinje. Ukraden joj je zlatni nakit vrijedan tisuću i pol kuna.

U subotu, 13. svibnja oko 21 sat nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u kuću u Habdelićevoj ulici. – Nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka. No s obzirom na to da se u potkrovlju kuće nalazio vlasnikov sin s obitelji koji je upalio svjetlo, počinitelj nije niti ušao u kuću već se udaljio u nepoznato – objasnio je Kuzmanović.

U noći sa 17. na 18. svibanj nepoznati počinitelj provalio je u baznu stanicu VIP-a u Velikoj Mlaki gdje je ukrao više komada baterija raznih amperaža. Ukradeni predmeti vrijedni su 20 tisuća kuna.

U Kurilovcu, iz kuće 80-godišnjaka u razdoblju od 10. do 12. svibnja nepoznati počinitelj otuđio je 7 500 kuna gotovine.

U Lazini Čičkoj, od 8. do 15. svibnja, nepoznati počinitelj iz podruma kuće ukrao je alat – kompresor, motorni trimer, ali i tenisice. 68-godišnjaka je oštetio za četiri tisuće kuna.

U srijedu, 10. svibnja oko 10 sati dvije 21-godišnjakinje – iz Zagreba i Orlea u trgovini Muller ukrale su parfeme u vrijednosti 3 100 kuna. Protiv njih je podnesena kaznena prijava odvjetništvu u Velikoj Gorici.

U noći s nedjelje, 14. na ponedjeljak 15. svibnja na gradilištu u Ščitarjevu s bagera je ukradena korpa. Šteta iznosi 10 tisuća kuna.