Home Kultura Nastavak “Noći knjige” uz predstavljanje slikovnice Tome Vege na otvorenom

Nastavak “Noći knjige” uz predstavljanje slikovnice Tome Vege na otvorenom

Navečer slijedi psihoedukativno predavanje “Učimo glumeći”

PODIJELITE
Foto: Tomo Vega

Noć knjige, koja je u petak obilježena u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, produžena je i na ponedjeljak, 25. travnja. Noć knjige je večer u kojoj svi ljubitelji čitanja mogu uživati u zanimljivim radionicama i predstavljanjima. Početak i otvorenje Noći knjige u Velikoj Gorici obilježili su književni susreti s Innom Moore te Tomislavom Šovagovićem.

Danas će se, kao nastavak manifestacije, u 14 sati u Parku dr. Franje Tuđmana održati predstavljanje slikovnice našeg sugrađana Tome Vega “Lukasova plesna pustolovina”. Slikovnica prati dječaka Lukasa u njegovoj plesno-sportskoj karijeri te je inspirirana istinitim događajima. Sama priča uči o ljepoti plesa, važnosti prijateljstva, ali i o toleranciji, razumijevanju, podršci i ustrajnosti.

Večeras će se također, s početkom u 18 sati na Dječjem odjelu održati se psihoedukativno predavanje “Učimo glumeći”. Predavanje i radionicu koja slijedi vodi Blaženka Mavrić Vadlja, prof. hrvatskog jezika i pedagogije, dipl. bibliotekar i dramski voditelj.

Uz to, za vrijeme manifestacije pa sve do 30. travnja će u knjižnici Galženica biti postavljena izložba “Knjiga kao prostor slobode”. Riječ je o izboru mudrih izreka o slobodi velikih mislilaca te izbor pjesama i ulomaka iz djela poznatih književnika uz dekorativne vizuale.