Home FOTO VIJEST Otvorena manifestacija ‘Noć knjige’ uz književne susrete s Innom Moore i Tomislavom...

Otvorena manifestacija ‘Noć knjige’ uz književne susrete s Innom Moore i Tomislavom Šovagovićem

Iz Gradske knjižnice presretni su što nakon dvije godine manifestaciju 'Noć knjige' konačno mogu održati uživo

PODIJELITE

Jučer je u Gradskoj knjižnici otvorena manifestacija jedanaesta Noć knjige uz književne susrete s Innom Moore te Tomislavom Šovagovićem.

Drago mi je što nakon dvije godine konačno Noć knjige možemo održati uživo. Cilj ove manifestacije je skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet – kazala je Pamela Sever, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica.

Ina Špiček, poznatija pod pseudonimom Inna Moore – nova je mlada hrvatska nada i autorica brojnih ljubavnih romana koji osvajaju čitatelje u Hrvatskoj i regiji. Na susretu su prisutni mogli otkriti kako napisati ljubavni roman, gdje potražiti inspiraciju i ono najvažnije, kako pronaći put do srca čitatelja.

Inna Moore ima svoju publiku i vjerne čitače. Piše ljubavne romane, a najbolji je pokazatelj njene uspješnosti taj da su sve knjige čija je autorica većinu vremena posuđene te se njena knjiga rijetko nađe u polici, a tako je i trenutno – ističu iz Knjižnice.

Tomislav Šovagović, cijenjeno je renomirano ime, spisatelj, kvalitetan predavač i moderator raznih događanja, svestrana osoba od koje se može puno toga doznati kroz razgovor poznato je ime čitateljima, a ovom prilikom prisutni su imali prilike više doznati o njegovim najnovijim naslovima – Kad narastem bit ću Dražen, Rudnik čvaraka 2 i Spremište Trešnjevka.

Obično kad dođem u Goricu pričama o Reneu Matoušeku, no ovoga puta odlučio sam spojiti slavonsko-turopoljsku ljubav i njegovu i svoju, te predstaviti posljednju knjigu ‘Rudnik čvaraka 2’. Turopolje je veoma draga stanica u mojim pričama. Objavio sam četiri knjige u pola godine. Uglavnom je riječ o zbirkama priča, a trenutno, za promjenu pišem ljubavni roman – kazao je Šovagović.

No, to nije sve! U sklopu manifestacije ‘Noć knjige’, u ponedjeljak 25.travnja u 14 sati u Parku dr. Franje Tuđmana imat ćete se prilike podružiti s Tomom Vegom, autorom slikovnice Lukasova plesna pustolovina. Istoga dana, s početkom u 18 sati na Dječjem odjelu održat će se psihoedukativno predavanje “Učimo glumeći”. Nakon predavanja slijedi radionica koju vodi Blaženka Mavrić Vadlja.

Galerija fotografija