Home Izdvojeno Tena Petračić ženska je sportska nada Zagrebačke županije

Tena Petračić ženska je sportska nada Zagrebačke županije

Maraton Klub: Tena se nametnula kao jedan od kvalitetnih kandidata kojeg žurno treba uključiti u programe potpore namijenjenim izvanrednim sportskim talentima!

PODIJELITE
Foto: MKVG/web

Na dodjeli  priznanja  zaslužnim pojedincima, kolektivima, i sportskim nadama Zagrebačke županije koja se održala u četvrtak, 13. svibanja 2021., u novoj Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, među nominiranima, a potom i nagrađenim sportašima, potpuno zasluženo se našla i članica Atletske škole Maraton kluba Velika GoricaTENA  PETRAČIĆ, i to u kategoriji ŽENSKA SPORTSKA NADA 2020. godine.

Tenu u Klubu predstavljaju kroz prizmu njenih zavidnih atletskih rezultata koje je ostvarila tijekom  turbulentne  2020. godine. Rođena je 27. siječnja 2007. godine te je članica je Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica u kategorija mlađi kadeti. Od sportskih natjecateljskih dostignuća u 2020., Tenini  najznačajniji  rezultat su :

  • Državni rekord i prvo mjesto na atletskoj stazi u dvorani u disciplini 800 m s vremenom 2:27,75 (kategorija mlađe kadetkinje)
  • Prva mjesta u RH po tablicama Hrvatskog atletskoga saveza za 2020., u ukupnom poretku mlađih kadetkinja u disciplinama 600 i 800 m, te drugog mjesta u RH ukupnom poretku na 400 m
  • Viceprvakinja RH u kategoriji mlađi kadetkinja na otvorenom u disciplini 400 m i 800 m.
  • Nominirana i proglašena nadom godine Zagrebačke županije 2018. i 2020. godinu
  • Tri godine za redom je pobjednica Županijskog krosa Osnovnih škola Zagrebačke županije
  • Dvije godine za redom je u Izboru sportaša godine Grada Velika Gorica, nominirana i proglašena nadom godine

Tena je odlična učenica OŠ „Vukovina” te je u potpunosti predana izvršavanju svojih školskih obveza i redovitosti  treninga. Njen neosporan atletski talent savjesno nadograđuje upornim radom i discipliniranim pristupom kod izvršavanja trenažnog procesa pa je kao takva postala uzor i produktivan motivator ostalim polaznicima goričke Atletske škole.

Kvalitetna suradnja s trenerom Franjom Gavranovićem i ogromna podrška kojoj Teni bezrezervno pružaju roditelji Mario i Sanja te sestre Tara i Anja, također članice naše Atletske škole, su joj moralno nadahnuće u stvaranju  rezultata, dok je za daljnji vrhunski rezultat u starijim kategorijama u bliskoj budućnosti, Teni kao rođenoj Turopoljki već sada je potreban angažman i konkretna potpora šire zajednice.

– Mi u Klubu vjerujemo kako se s dosadašnjim postignutim rezultatima Tena nametnula kao jedan od kvalitetnih kandidata kojeg žurno treba uključiti u programe potpore namijenjenim izvanrednim sportskim talentima. U prilog ovoj tvrdnji idu spomenuta priznanja koja je ona svojim angažmanom na treningu i natjecanju sigurno zaslužila – kazali su iz goričkog Maraton kluba.