Home Vijesti NAJVIŠI IZNOS U HRVATSKOJ Za goričke umirovljenike najveća uskrsnica

NAJVIŠI IZNOS U HRVATSKOJ Za goričke umirovljenike najveća uskrsnica

PODIJELITE

Portal mirovina.hr objavio je popis hrvatskih gradova koji svojim umirovljenicima isplaćuju uskrsnice. S obzirom na to da ovogodišnji blagdan pada na predizborno vrijeme, mnogi gradovi već su objavili koje iznose uskrsnica će dobiti njihovi umirovljenici.

Najviši iznos u cijeloj Hrvatskoj i to 800 kuna za umirovljenike isplatit će Velika Gorica i to za one koji imaju mirovinu do 1.000 kuna. Podsjećamo, oni koji imaju od 1.000,01 do 2.000 kuna dobit će 400 kuna uskrsnice.

Da bi umirovljenici Velike Gorice ostvarili pravo trebaju podnijeti propisani Obrazac za prijavu te priložiti dokaz o prebivalištu, dokaz o visini mirovine te kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika. Ovi dokazi i obrazac mogu se predati u Gradsku upravu, Trg kralja Tomislava 34, Pisarnica, od 08.00. – 15.00 sati. Prijave se zaprimaju do 22.04.2021. godine.

Oni umirovljenici koji su prošle godine ostvarili pravo na božićnicu te su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i. Više o načinu prijava i iznosima pronađite u našem tekstu OVDJE.

Za usporedbu, Opatija isplaćuje 500 kuna, Požega do 450 kuna, Rovinj 400 kuna, Sisak do 300 s time da na 200 kuna sisačke uskrsnice imaju pravo i svi nezaposleni.