Home Izdvojeno Mladi filmaši za svoj video osvojili vrijednu nagradu. Pogledajte ga

Mladi filmaši za svoj video osvojili vrijednu nagradu. Pogledajte ga

Završila je foto video radionica Record Teama Velika Gorica na kraju koje je najbolja ekipa dobila GoPro Hero7 akcijsku kameru

PODIJELITE
Foto: Record Team Velika Gorica

Kad se u gradu organizira nešto što okupi mlade izvan škole i što rezultira ovakvim kvalitetnim rezultatima, zaista treba pohvaliti. Naime, Record Team Velika Gorica završio je s video foto radionicama na kraju kojih su odabrali najbolji uradak za koji su polaznici dobili vrijednu nagradu.

Radionice su organizirali u suradnji s Goričkom alternativnom  u Osnovnoj školi Eugena Kumičića kroz četiri termina na kojima su polaznici stekli znanja o fotografiji i videu, teoriji filma, zvuku, montaži i ostalim vještinama snimanja i fotografiranja. Projekt je napravljen zahvaljujući financijskim sredstvima Grada Velike Gorice.

Na posljednjoj radionici polaznici su predstavili svoje radove. “Radove je ocijenilo sedam ljudi s različitim iskustvima i pogledima, od stručnjaka do amatera, kako bi na kraju odabir pobjednika bio što pravedniji. Žiri su činili: Dario Drvodelić, Toni Žalac, Filip Jakov Čačija, Nika Gibanica, Marijo Jurenić, Gabrijela Matijević i Josipa Kuzmić. Osim ocjena voditelja, polaznici su dodatne bodove mogli prikupiti bodovima iz ispita o fotografiji i videu koji su pisali na trećoj radionici.”, govore nam iz organizacije.

Nakon prezentacije radova zbrojeni su svi bodovi i proglašen pobjednički film. Pobjedu i GoPro Hero7 Silver akcijsku kameru odnijela je ekipa 123. Njihov film Late for school oduševio je žiri, a ukupnim bodovima pridonijeli su i najbolje riješeni ispiti znanja. Predstavljanje ekipa i opise njihovih videa prenosimo u cijelosti, a na kraju teksta možete pogledati pobjednički uradak.

Na posljednoj radionici predstavljeno je pet radova od kojih su tri izrađena u timu, a dva individualno. Ekipa 123 koju su činila tri člana – Luka Kurjak, Lovro Kovačić, i Fran Cajner. Njihov film pod nazivom Late for school prikaz je učenika koji kasni u školu te se nabrzinu sprema i trči prema školi. Ekipa je uspješno uspjela prikazati jedan sasvim običan i svakodnevni događaj na dinamičan i zanimljiv način, a posebne pohvale dobili su za raznolikost kadrova i vrhunski zvuk.

Druga po redu predstavila se ekipa Filmofili koju su činili Roberto Kovačević i Dario Anđel. Film Papir slične je tematike kao i Late for school, no ova ekipa predstavila je malo drugačije viđenje učenika koji kasni u školu i suočava se s raznim problemima na putu. Od žirija su dobili pohvale jer su istu priču prikazali na sasvim drugačiji način od prethodne ekipe te uveli malo više zapleta.

Treće po redu bile su cure iz ekipe 4 veličanstvene: Marta Iličić, Matea Safin, Marta Mužek i Sara Vasilić. Njihov film Malo drugačije bio je upravo to, nešto potpuno drugačije. Snimile su film u stilu vloga s mnogo umjetničkih detalja i emocijom u prvom planu, a sam film je bio bez radnje i neke vidljive poante. Žiriju se iznimno svidio ovaj inovativni i moderni format, a posebne su pohvale dobile za kadrove koji su svaki za sebe bili dobra fotografija.

Pretposljednji na redu bio je Dino Vazquez koji je predstavio svoj animirani film Vijetnam. Sve animacije izradio je samostalno, a za izradu mu je trebalo više od 40 sati. Osim toga, većinu zvuka također je snimio samostalno kod kuće. Animirani dokumentarni film o Vijetnamskom ratu svakako je nešto iznimno inovativno i ne viđa se svaki dan, a žiri je bio potpuno oduševljen i idejom i izvedbom.

Posljednji je prezentiran film Zvijer čiji je autor Andro Zidar. Zvijer je vrsta stop motion animacije s brzom i pomalo kaotičnom radnjom koja je nasmijala žiri, a autor je dobio pohvale za originalnost. Stop motion je tehnika animiranog filma u kojoj se fizički manipulira objektima u malim koracima između pojedinačno fotografiranih kadrova.