Home Izdvojeno Mještani Donje Lomnice ne odustaju od izmještanja asfaltne baze, tražit će sastanak...

Mještani Donje Lomnice ne odustaju od izmještanja asfaltne baze, tražit će sastanak i s premijerom

Prošlog tjedna predstavnici Inicijative sastali su se s predsjednikom Hrvatskog sabora.

PODIJELITE
foto: STOP Asfaltnoj bazi u Lomnici/Facebook

Članovi Inicijative STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici održali su jutros konferenciju za medije ispred gradilišta asfaltne baze Strabaga. Ustrajni su u tome da se baza izmjesti iz Donje Lomnice na sigurniju lokaciju. Na izmještanje je pristao i sam Strabag još u studenom prošle godine, nakon održavanja tematske sjednice Gradskog vijeća, no od tada, ističu iz Inicijative, ništa se nije promijenilo.

Stoga su se prošlog tjedna predstavnici Inicijative sastali s predsjednikom Hrvatskog sabora, Gordanom Jandrokovićem. – Od njega smo dobili okvirne smjernice kako djelovati, odnosno što možemo učiniti da se izgradnja asfaltne baze zaustavi odnosno da se ona relocira na neku drugu prihvatljiviju lokaciju. Institucije nisu odradile svoj posao, izignorirale su volju lokalnog stanovništva i pogodovale su u svim pogledima stranom investitoru – rekao je na konferenciji Michael Stepanić, bivši stanovnik Donje Lomnice i član Inicijative STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici.Naglasio je kako Lomničani neće stati sve dok se asfaltna baza ne izmjesti te da će zatražiti i sastanak s predsjednikom Vlade. – Nećemo odustati dok se asfaltna baza ne relocira na neku prihvatljivu lokaciju. To znači barem tri do pet kilometara dalje od bilo koje obiteljske kuće. Pokušavamo dobiti pomoć od Hrvatskog sabora. Sljedeći korak je sastanak s premijerom. Ako ni to ne pomogne, pokušat ćemo na međunarodnim institucijama – rekao je Stepanić.

U rješavanje problema uključio se i saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, koji je na današnjoj konferenciji za medije istaknuo da će u Saboru upoznati širu hrvatsku javnost o ovom problemu.– Ovom prigodom želim poručiti Inicijativi i svim okupljenim građanima iz Donje Lomnice i šireg kraja da će se stranka Promijenimo Hrvatsku i ja osobno u Saboru žestoko boriti da se ovaj problem riješi u vašu korist. Šokiran sam ovom činjenicom za koju do sada nisam znao, da svega desetak metara od ove asfaltne baze velikog kapaciteta žive ljudi. Pratit ćemo sve ovdje što se dešava i trudit ćemo se da raskrinkamo sve one koji su sudjelovali u ovom štetnom projektu – rekao je Lovrinović te poručio Lomničanima da ne odustaju.Kronologiju događanja oko izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici okupljenima je ispričao nezavisni novinar Ante Vekić.

foto: STOP Asfaltnoj bazi u Lomnici/Facebook