Home Izdvojeno Marina Drašković odabrana kao lice kampanje #EUwomen4Future

Marina Drašković odabrana kao lice kampanje #EUwomen4Future

PODIJELITE

Jučer se obilježavao Međunarodni dan žena u mnogim zemljama svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. U Zagrebu je održan Noćni Marš, a u našem gradu su održani koncerti i dijeljenje ruža za žene. No, na Dan žena je i jedna snažna žena, svima dobro poznata Velikogoričanka dobila posebno priznanje.

Marina Drašković, trenerica i osnivačica Judo kluba Fuji odabrana je kao lice kampanje #EUwomen4Future. “Priča ide ovako: stiže mail od Europske komisije, bok Marina, evo Mariya Gabriel, ona je inače European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth) te izabrala za lice kampanje #EUwomen4Future. Komisija kampanju pokreće na Dan žena. Ideja je prikazati i slaviti uspješne žene iz raznih područja, osnažiti i ohrabriti žene diljem EU vašim primjerima, aktivno sudjelovati u borbi za jednakost spolova i smanjivanju postojećih razlika među spolovima.”

I tako se naša Marina Drašković, zbog abecednog reda našla odmah ispod Marie Curie. Ovo je samo dokaz kako je Europska komisija prepoznala i Fuji i Marinu. I sama napominje kako se nada će ovo motivirati neku mladu djevojku da se bori za svoje snove i bude točno ono što ona želi.