Home Sport Maraton klub Velika Gorica nastupio na Boroši, Škrinjarić uspješan u Crnoj Gori

Maraton klub Velika Gorica nastupio na Boroši, Škrinjarić uspješan u Crnoj Gori

Članovi Maraton kluba odradili su još jedan uspješni vikend utrka

PODIJELITE
Foto: MKVG/web

Jučer je u organizaciji AK Sljeme održano natjecanje u planinskom trčanju od Trga bana Jelačića do vrha Sljemena (točnije do cilja: planinarska kuća – Snježna kraljica). Na ovom zahtjevnom up-hill natjecanju dužine 12,7 km tijekom kojeg se savladava oko 800 metara nadmorske visine, sudjelovali su članovi Maraton kluba „Velika Gorica“ – Želimir Delač i Matej Janjić. Istog je dana održana i utrka srednje dugog triatlona Ocean Lava Montenegro 2022 u Kotoru u Crnoj gori gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Želimir je na Boroši istrčao spomenutu stazu u vremenu od 1:25:28 (ukupno 57. mjesto od 280 natjecatelja i peto u kategoriji M55), a Matej u vremenu 1:19:37 (ukupno 34. mjesto i 11. u kategoriji muških seniora).

Na utrci srednje dugog triatlona (1900 m plivanja – 90 km vožnje biciklom – 21,1 km trčanja) Ocean Lava Montenegro, s preko 700-injak natjecatelja iz cijelog svijeta, nastupio je velikogorički maratonac Bruno Škrinjarić. Bruno je utrku završio za 4:14:15 što mu je ujedno i novi rekord na ovoj distanci. Ukupno je završio na sedmom mjestu u ukupnom poretku i drugi u svojoj dobnoj kategoriji.

“Plivali smo 1900 m u kotorskom zaljevu na glavnoj plaži. Nakon prvog kupanja ove godine na Korčuli prije tri tjedna, more se u Kotoru na oko 18 stupnjeva činilo super toplo. More je također bilo i dosta mirno, a i ruta je bila jako dobro označena s bovom na svakih 200 m. Sve ovo je rezultiralo mojom najboljim plivanjem, usprkos batinama koje sam pobrao kao nikad do sada u početnih 100 m “veš mašine”. Bicikl smo vozili oko kotorskog zaljeva, sve uz samu obalu. Staza je super brza s dobrim asfaltom i svega 500 m visinske razlike što je na 90 kn praktički ravno. Držao sam se grupe u kojoj sam odvozio cijeli bajk, sve standardno. I konačno, trčali smo također uz samu obalu, dva kruga od nešto više od 10 km. Krenuo sam dosta rezervirano s oko 3:35 po km pa kolko ide, no u drugoj polovici utrke sam, figurativno ali i doslovno, izgorio. Sunce je već počelo dobrano pržiti pa sam što od umora, što od sunca, pao u tempu na drugoj polovici trčanja. No, sve u svemu, trčanje završavam na 1:16:42.”, istaknuo je Bruno Škrinjarić.