Home Crna Kronika Mali broj prekršaja na goričkim prometnicama, najviše kazni zbog brzine

Mali broj prekršaja na goričkim prometnicama, najviše kazni zbog brzine

Jedan vozač odbio je alkotest, a troje ih je završilo na otriježnjenju

PODIJELITE

Gorička policija je tijekom vikenda iza nas na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“.

Tijekom akcije utvrdili su ukupno devet ciljanih prekršaja, od čega se šest prekršaja odnosi na prekoračenje brzine u naselju, dva su prekršaja vezana za nekorištenje sigurnosne kacige, a jedan je vozač odbio alkotest. Osim detektiranih prekršaja vezaniih za akciju, zatekli su još osam ostalih prekršaja iz domene prometa, stoga je ukupno utvrđeno 17 prometnih prekršaja.

Tri osobe završile na otriježnjenju

U petak, 7. siječnja u 22,25 sati, 36-godišnjak je napuhao 1.97 promila, te uz još dva sudionika prometa ovog vikenda noć proveo u goričkoj policijskoj postaji na otriježnjenju.

– Upravljao je osobnim automobilom krećući se Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici.
Nadzorom kod raskrižja sa Poštanskom ulicom gdje utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 1.97 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist, i isključen je iz prometa i naredbom je smješten u prostoriju za zadržavanje ove PP na 12 sati do otriježnjenja, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem – kazali su iz policije.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, no u preostalom vremenskom periodu vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Također nije bilo privedenih osoba zbog utjecaja alkohola.