Home Gospodarstvo Zimska služba spremno dočekala jutro, potrošena 61 tona soli i 20 kubika...

Zimska služba spremno dočekala jutro, potrošena 61 tona soli i 20 kubika sipine

Ukoliko uočite nedostatke ili imate pitanja, možete kontaktirati dežuran broj zimske službe u tekstu

PODIJELITE

Ponedjeljak nam je počeo snježno! Mnoge od nas probudio je pravi zimski prizor u bijelom. Iako je zapalo tek nekoliko centimetara snijega, promet na goričkom području teče neometano. A za to je u velikoj mjeri zaslužna zimska služba VG Komunalca, koja se unaprijed pripremila na potrebne radnje u iščekivanju snježnog pokrivača.

– Zasada nismo imali problema, radilo se preventivno posipavanje i soljenje, zahvaljujući pouzdanoj prognozi. Potrošili smo 61 tonu soli i 20 kubika sipine kako ne bi došlo do prokližavanja. Izašli smo na prometnice 1. i 2. prioriteta. Ovu noć očekuje se poledica, stoga upozoravamo sugrađane da povećan oprez, naročito na kritičnim točkama i nadvožnjacima – govori nam Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca.

I danas će se odraditi preventivno posipavanje soli i sipinom kako bi se spriječilo stvaranje moguće poledice zbog vremenske prognoze koja nas očekuje. Posla je imala i mala zimska služba koja je čistila autobusna stajališta, trgove i staze još tijekom noći.

Iz VG Komunalca još jednom pozivaju građane da ispred svojih zgrada održavaju ulaze čistima od snijega kao i vozače da se ponašaju odgovorno u prometu te da vožnju prilagode uvjetima na cestama.

– Sukladno prognozama, očekujemo da će snijeg prestati padati oko 11 sati. Sve prometnice su prohodne i sigurne za odvijanje prometa, međutim svakako pozivamo ljude da prilagode vožnju uvjetima na cesti i povećaju oprez. Posebno na iduću noć i jutro, obzirom da je najavljeno stvaranje poledice u noći s ponedjeljka na utorak.
Također, kao i uvijek, pozivamo građane ukoliko uoče nedostatke ili imaju pitanja, da se jave na dežuran broj zimske službe: 099 6090 060 – poručili su.