Home Vijesti POHVALA PETKOM Mala dvorana za velike stvari

POHVALA PETKOM Mala dvorana za velike stvari

Evo zašto je Galženica najljepša scena u gradu

PODIJELITE

Oduvjek je mala dvorana na Galženici, kat između knjižnice i Galerije, privlačila svojim programima, komornim, intimnim koncertima, predstavljanjima, pa i predstavama u kojima su glumci nadohvat publici s kojom nerijetko igraju kao s partnerima. Tijekom godina ovim su prostorima prošle mnoge velike pjevačke i glazbene legende; od Jimmija Stanića do velikog Arsena Dedića, stigao je i Kemal Monteno, zatim glazbene dive domaćeg i svjetskog glasa, instrumentalisti, glazbenici, pa sve do učenika glazbnenih škola koji su ovdje napravili svoje prve glazbene korake, baš kao i Brass festival koji je svoje prve koncerte održao upravo ovdje.

Mala dvorana ima jednu posebnu notu, dozu intime, zajedništva, vrlo je tiha, ugodna, tamna a topla, odiše osjećajem doma glazbe i kulture zbog čega je Goričani vole i rado posjećuju. I ne samo zbog kulturnih sadržaja. Ima ona i humanitarnu notu, pa nemali je broj ovdje održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

O svemu tome piše Snježana Špehar, dugogodišnja voditeljica glazbene djelatnosti u POUVG u novom broju Ljetopisa, u kojem iznosi zanimljive detalje, dogodovštine iz svakondevice, sa koncerata, susreta, a sve potkrepljuje brojnim fotografijama i porukama zahvale. Kroz priču o čarobnom prostoru dvorane na Galženici Špehar nas posjeda u vremenski stroj i lansira negdje daleko u prošlost. Detalje ćete ipak morati pronaći sami u novom broju Ljetopisa čija je promocija u srijedu, a mi smo je uvrstili u ovotjednu Pohvalu petkom.

Pišite nam i vi svoje pohvale na kronikevg@kronikevg.com